TopGear.ro Hybrid & Electrice Top 10 Mașini Electrice ce vor apărea în 2020

Top 10 Mașini Electrice ce vor apărea în 2020

de TopGear

Mașinile electrice sunt din ce în ce mai apreciate de publicul larg.

Pasionații de autovehicule încearca să fie permanent la curent cu cele mai noi aparții în domeniu. În 2019 au fost lansate noi modele electrice produse de mărci de tradiție în industria auto, precum Audi și Mercedes, sau de pionieri în domeniul autoturismelor electrice, cum ar fi Tesla, Nissan și Renault.

Ultimele câteva luni ale anului 2020 și începutul anului 2021 par să fie dominate de noi apariții de vehicule electrice, producătorii lucrând din greu pentru a respecta regulile de emisii din ce în ce mai dure impuse odată cu apariția tot mai multor modele complet electrice.

Iată o listă cu vehiculele electrice care urmează să fie lansate până la sfârșitul anului acesta:

Septembrie 2020

1. MG 5

MG 5

Prima mașină electrică produsă în Marea Britanie la un preț accesibil va apărea pe piață în curând, alături de crossover-ul ZS EV în gama de modele cu emisii zero a MG.

  • Autonomie baterie: 214 mile

MG 5 se înțelege a fi o versiune reproiectată a Roewe Ei5, exclusiv pentru China, și ar trebui să atingă 214 mile (aproximativ 344 km/h) cu ajutorul unei baterii de 52,5 kWh.

Prețul acestui model se preconizează a fi similar cu ZS EV, mult mai avantajos decât  multe modele electrice mai mici de la rivalii europeni și japonezi.

2. Volkswagen ID 3

Volkswagen ID 3

Conceput și construit ca o mașină 100% electrică, hatchback-ul ID este o lansare crucială pentru VW. Se potrivește îndeaproape cu dimensiunea Golf hatchback, cu modele First Edition, care se vând de la 38.880 lire sterline în sus.

Totuși, vor fi mai multe modele entry-level cu un preț mai apropiat de cel al unui diesel Golf, aproximativ 27.000 de lire sterline.

  • Autonomie baterie: intre 400 si 600 de km

Pret pornire: de la 38.800 de euro

Construit pe platforma MEB modulară, ID 3 oferă o varietate de opțiuni de baterie pentru o autonomie între 400 și 600 km parcurși. Designul final rămâne în mare parte fidel conceptului original, care a fost dezvăluit pentru prima dată în 2016 și a inspirat mai multe alte modele, care urmează să fie lansate în următorii cinci ani.

Octombrie 2020

3. Ssangyong Korando EV

Ssangyong Korando EV

Versiunile convenționale pe benzină și diesel ale noului rival Nissan Qashqai al companiei sud-coreene au apărut încă din 2019, iar acum se așteaptă ca o variantă electrică inspirată de recentul concept e-SIV al lui Ssangyong să fie lansată foarte curând.

Probabil va aduce doar modificări vizuale minore față de mașina standard, dar va fi un 4×4 adecvat, cu tracțiune integrală și capacitate puternică de remorcare – o caracteristică cheie pentru mulți clienți Ssangyong.

Decembrie 2020

4. Citroen e-C4

Citroen e-C4

Ultima generație de C4 vine cu un model complet diferit de coupe-crossover și va fi oferită pentru prima dată o versiune electrică. E-C4 va fi construit pe platforma EV modulară CMP a PSA Group, utilizată în prezent de Vauxhall Corsa-e și va folosi aceeași propulsie.

  • Autonomie baterie: 350 de km
  • Viteza maxima: 150 km/h

Clienții se pot aștepta la 134bhp și 192lb ft de la motor și la o autonomie de 350 km de la bateria de 50kWh. Viteza maximă ar trebui să fie de 150 km/hși e-C4 ar trebui să ajungă de la 0 la – 100 km în 9,7 secunde.

5. Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz EQA

Modelul EQ de bază este conceput să împrumute forma caroseriei de la crossover-ul compact GLA, mai degrabă decât hatchback-ul clasei A, lăsând mai mult spațiu sub scaune pentru baterii fără a compromite spațiul interior.

  • Autonomie baterie: 400 de km

Mercedes încă nu a dezvăluit multe despre mașină, inclusiv ce grup de propulsie electrică va folosi, deși se estimează că EQA va oferi o autonomie de 400 km între încărcări și va avea probabil un preț care va concura cu BMW i3.

Cele mai citite articole

Stilul ar trebui să urmeze îndeaproape pe cel al modelului EQC.

6. Tesla Model S Plaid

Tesla Model S Plaid

Promis de mult de șeful Tesla, Elon Musk, modelul S Plaid ar trebui să fie lansat în curând pentru a-l provoca pe Taycan Turbo S de la Porsche la titlul de cea mai performantă mașină electrică.

Un model S Performance poate ajunge de la 0 la 100 km în 2,4 secunde, dar modelul Plaid va beneficia de un motor suplimentar care permite vectorizarea cuplului.

  • Viteza 0-100 km: 2,4 secunde

Capacitatea bateriei ar trebui, de asemenea, să crească pentru a face față performanțelor suplimentare, fără a compromite autonomia acesteia.

Au fost surprinse imagini cu prototipuri la Nurburgring cu ușile din spate care se ridică mai mari, roți mai mari, suspensie coborâtă, dar nu este clar dacă vreuna dintre aceste dotări va ajunge pe mașina de producție.

7. Tesla Model X Plaid

Tesla Model X Plaid

Îmbunătățirile aduse modelului S Plaid își vor face cu siguranță loc și pe SUV-ul familiei Tesla, deja cel mai rapid cu model cu șapte locuri aflat la vânzare.

  • Viteza 0-100 km: 2,7 secunde

Adăugarea unui motor suplimentar la Model X ar putea face ca atingerea vitezei de la 0 la 100 km să se facă într-un timp chiar mai scurt decât cel actual, respectiv de 2.7 secunde.

8.Volvo XC40 Recharge P8

Volvo XC40 Recharge P8

Primul vehicul electric al companiei, XC40 Recharge este primul din ceea ce va deveni rapid o întreagă gamă de versiuni adaptate de vehicule electrice.

  • Asta înseamnă că va urma un XC90 electric.

Hardware-ul va fi împrumutat de la Polestar 2, clienții trebuind să aștepte până la sfârșitul anului 2020 pentru a vedea modelele XC40 Recharge pe șosele.

  • Putere: 402 CP
  • Pret: de la 53 000 de lire sterline
  • Autonomie baterie: 400 de km

Când va apărea, acest vehicul va avea 402 CP oferiți de două motoare electrice și va promite o autonomie de 400 km. Prețul acestui model va fi de 53.000 de lire sterline.

Decembrie 2020 – primăvara 2021

9. Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron

Versiunea concept a viitorului SUV electric de serie al Audi a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Geneva din 2019, dar o versiune de producție nu va fi lansată mai devreme de finalul lui 2020.

Modelul împrumută stilul de la e-tron și va fi mai mic decât Q5 în ceea ce privește dimensiunea.

Va folosi platforma MEB a VW Group, mai degrabă decât platforma MQ adaptată, utilizată de mult mai marele e-tron.

  • Tractiune: 4×4 integrala
  • Putere: 302 CP

Motoarele duble vor oferi tracțiune integrală Quattro și până la 302 CP – cu 100 CP mai puțin decât modelul e-tron de dimensiuni complete, dar cu 100 mai mult decât hatchback-urile bazate pe MEB, precum VW ID.

10. Rivian R1T

Rivian R1T

Rivian R1T, un pick-up electric dezvoltat de un start-up din SUA, a fost prezentat la sfârșitul anului 2018, cu promisiunea că va intra pe linia de asamblare în 2020, iar europenii îl vor primi în 2021.

Criza COVID-19 a dat însă peste cap planurile americanilor, care au fost nevoiți să închidă temporar fabrica începând din data de 20 martie. Jurnaliștii americani susțin că, astfel, livrările pick-up-ului electric vor fi amânate pentru începutul anului viitor.

Rivian R1T mizează pe o platformă specială care a permis integrarea a patru motoare electrice.

  • Motoare: 4
  • Putere totala: 865 de CP si 1120 NM
  • Autonomie baterie: intre 480 de km si 640 de km

Puterea totală a sistemului electrc va fi de 765 CP și 1.120 Nm. În primă fază, americanii vor veni cu două pachete de acumulatori. Varianta de bază va avea 135 kWh și promite o autonomie de peste 480 de kilometri, iar vârful de gamă va miza pe un acumultor cu capacitatea de 180 kWh (autonomie de peste 640 de kilometri).

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil