TopGear.ro Recomandari 3 reguli de care nu trebuie să uiți când pleci în călătorie cu motocicleta

3 reguli de care nu trebuie să uiți când pleci în călătorie cu motocicleta

de TopGear
3 reguli de care nu trebuie să uiți când pleci în călătorie cu motocicleta Gmoto

3 reguli de care nu trebuie să uiți când pleci în călătorie cu motocicleta

Începi primul tău sezon pe motocicletă sau te gândești cum să-ți ridici experiența ta anterioară cu două roți la un nivel superior? Află 3 reguli de care nu trebuie să uiți când pleci în călătorie.

Regula întâi – Starea tehnică perfectă a motocicletei

Motocicleta îți va asigura o călătorie sigură, confortabilă și plină de emoții cu o singură condiție – starea sa tehnică trebuie să fie perfectă. Starea frânelor, a motorului, a suspensiilor și a sistemului de alimentare nu trebuie să ridice niciun fel de întrebări, în caz contrar, plimbarea de weekend s-ar putea încheia cu chemarea unei platforme, reparații costisitoare sau – în cel mai rău caz – cu o căzătură dureroasă.

Înainte de a pleca în călătorie, trebuie să fii sigur că fiecare element al motocicletei tale este funcțional și îți va garanta un întoarcere în siguranță acasă. Desigur, nu trebuie să faci o inspecție detaliată a motocicletei de fiecare dată – reviziile periodice, schimbarea lichidelor la timp și repararea defecțiunilor curente îți vor oferi încrederea că motocicleta ta este pregătită pentru orice provocare. În menținerea stării tehnice perfecte te va ajuta magazinul de motociclete Gmoto, care are în sortiment peste 2.000.000 de piese și accesorii pentru motociclete de peste 150 de mărci. Garnituri, lichide de exploatare, lanțuri de transmisie, bujii, placuțe de frână și orice alt element al motocicletei tale te așteaptă la Gmoto.

Regula a doua – Anvelopele potrivite

Cele mai citite articole

Alegând anvelopele pentru motociclete pentru a conduce în teren, ar trebui să ai în vedere destinația modelului respectiv – producătorii definesc tipul de teren pe care anvelopa va asigura tracțiune maximă și aderență. Veți alege un alt model pentru condus pe pietre și suprafețe dure, și unul pentru condus în nisipul dens și noroi. Ce se va întâmpla dacă nu vă potriviți anvelopa terenului? Profilul blocat care nu se va curăța singur în timpul condusului, lipsa tracțiunii și alunecarea roților sunt doar începutul. Pe scurt, conducerea în teren pe anvelope neadecvate vă va lua plăcerea de a conduce și va deveni periculoasă.

Cu anvelopele pentru motociclete de șosea este la fel, deși în cazul lor – în majoritatea motocicletelor – vorbim despre viteze mult mai mari. Alegerea anvelopelor de șosea nu vă va omite niciunul dintre factori, cum ar fi indicele de viteză și de sarcină, precum și capacitatea profilului de a elimina apa. Fiecare dintre aceștia are o importanță uriașă pentru siguranța și confortul dvs., în special în timpul condusului în ploaie. Nu subestimați în special indicele de viteză – în motocicletele rapide nu este loc de anvelope slabe, care nu vor rezista la condusul dinamic și la suprasolicitările mari.

Anvelopele pentru motociclete – atât pentru condus în teren, cât și pe drumurile asfaltate – le veți găsi în magazinul de motociclete Gmoto. Cei mai buni producători (printre altele Pirelli, Michelin, Dunlop, Continental, Metzeler și Bridgestone) și o gamă largă de dimensiuni sunt o combinație care vă va permite să alegeți anvelopele perfecte pentru motocicleta dvs. și stilul dvs. de conducere.

Regula a treia – O îmbrăcăminte confortabilă și sigură

Ieșind chiar și într-o scurtă excursie în afara orașului sau în timpul deplasării la muncă, este important să purtați o echipament complet de protecție. Un căști de calitate și pantaloni, jachetă, mănuși și pantofi atestate sunt fundamentale pentru siguranța pe drum. Până la urmă, chiar și în cazul unei căderi la o viteză mică, vă puteți face rău – fracturile minore și contuziile pot să vă țină departe de motocicletă pentru o perioadă lungă de timp. Nu merită să provocați astfel de situații, în cele din urmă sezonul de motociclism nu durează tot timpul și merită să-l folosiți la maximum.

Ce să urmăriți atunci când alegeți echipamentul de protecție? În primul rând, asigurați-vă că acordul este conform cu PPE (Personal Protective Equipment) sau norma corespunzătoare aplicabilă în țara dvs. Acesta vă va oferi siguranța că produsul a fost testat și verificat corespunzător pentru protecția în timpul condusului pe motocicletă. Apoi, uitați-vă la materialele utilizate (materialul exterior ar trebui să aibă o rezistență mare la abraziune), la protecții și cusături. Un echipament de protecție adecvat vă va asigura protecția în cazul unei căderi, iar dumneavoastră veți putea continua să vă

Cele mai citite articole

Related Articles