TopGear.ro Recomandari 3 sfaturi utile pentru a alege un SUV care se potrivește stilului tău de conducere

3 sfaturi utile pentru a alege un SUV care se potrivește stilului tău de conducere

de TopGear

Ești în căutarea unui SUV potrivit felului tău de a fi? Alegerea inspirată oferă o mulțime de beneficii, esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții tale. Dacă nu știi de unde să începi, vezi cele 3 sfaturi de mai jos și descoperă alături de noi modelul Suzuki Ignis Hybrid 12V, singurul SUV ultra compact. 

1. Optează pentru un SUV cu un design compact 

O astfel de alegere poate fi opțiunea ideală pentru cei care își doresc de la mașina lor manevrabilitate și eficiență. Un astfel de model este mult mai ușor de condus și parcat în spațiul urban, spre deosebire de mașinile de teren cu dimensiuni normale. Poți economisi astfel timp prețios, atunci când mergi la birou, sau când te duci cu mașina la cumpărături, după terminarea programului. O mai bună mobilitate în trafic, mai puțin stres atunci când ești la volan!

Descoperă modelul Suzuki Ignis, singurul SUV cu design ultra compact, gata să capteze atenția atunci când îl conduci pe străzile din oraș. Analizându-i în detaliu liniile, volumele și dispunerea diferitelor componente de pe exterior, vei observa că Ignis Hybrid 12V inspiră un aer familiar. Asta pentru că acest model de SUV urban duce mai departe moștenirea elementelor de design Suzuki tradiționale, modernizându-le în același timp: 

  • fantele montantului de la Fronte Coupe;
  • blocurile optice încorporate în grila față de la Cervo;
  • montanții A și B de culoare închisă de la Swift; 
  • capota cu formă de capac și garnitara pentru aripă de la Vitara.

2. Analizează cu multă atenție consumul de combustibil

SUV-urile generează un consum ridicat de combustibil, pentru că motorul suficient de puternic trebuie să facă față diferitelor provocări. Din această cauză, sunt generate costuri de utilizare mult mai mari, ce pot avea un impact semnificativ asupra bugetului de care dispui. În plus, cu cât adopți un stil de condus mai agresiv, cu atât valoarea medie a consumului de combustibil crește. De asemenea, o cantitate mai mare de noxe este eliminată în trafic. 

Datorită motorului performant DUALJET 1.2. și cu ajutorul tehnologiei hybrid ce optimizează consumul de combustibil, Suzuki Ignis Hybrid 12V îți oferă plăcerea unui condus eficient, atât în oraș, cât și în afara sa. Pe drumuri extraurbane, accelerările nu cauzează un consum foarte mare de carburant, datorită unor componente importante de sub capota sa: sistemul de admisie VVT controlat electronic, pompa de ulei cu debit variabil sau sistemul de răcire a pistoanelor controlat electronic (PCJ). 

Cele mai citite articole

La momentul accelerării, energia cinetică este convertită în energie electrică, stocată și utilizată apoi de motorul electric ce asistă unitatea termică în sarcină. Suzuki Ignis Hybrid 12V include în structura motorului dual o baterie de acumulatori Li-Ion de 10 Ah, pentru încărcarea / distribuirea energiei electrice către generatorul de pornire integrat (ISG).  

3. Studiază lista de tehnologii pentru siguranța în trafic

Datorită înălțimii și greutății specifice, SUV-urile oferă vizibilitate mai bună pe drum și un nivel superior de protecție, spre deosebire de alte autoturisme de dimensiuni mai reduse. Cu toate acestea, trebuie să studiezi cu multă atenție lista cu tehnologii și caracteristici pentru siguranța celor din mașină, indiferent de alegerea pe care o realizezi. Pe timp de noapte sau în condiții de drum specifice sezonului de iarnă, SUV-ul tău trebuie să fie sigur și ușor de manevrat.  

Sistemul DCBS (Dual Camera Brake Support) cu care este dotat Suzuki Ignis Hybrid 12V include în structura sa două camere video, ce pot recunoaște vehiculele din față, pietonii sau marcajele de pe drum. Cu ajutorul acestor informații colectate în timpul unei deplasări, algoritmul sistemului contribuie la reducerea riscului de coliziune, prin emiterea de avertizări optice și sonore, sau chiar prin frânarea automată de urgență. 

Mai mult decât atât, sistemul ALL GRIP al acestui SUV ultra compact garantează niveluri optime de manevrabilitate și siguranță, mai ales atunci când te deplasezi pe suprafețe acoperite cu apă, zăpadă cernită sau gheață. Sistemul de tracțiune integrală cu vâscocuplaj detectează în timp real momentul în care roțile din față pierd aderența, distribuind astfel automat cuplul motor către puntea spate, pentru mai mult control. 

Vrei să achiziționezi un SUV potrivit stilului tău? Ține cont de aceste sfaturi, pentru a găsi mașina potrivită. Descoperă mai multe informații utile despre modelul Suzuki Ignis Hybrid 12V, singurul SUV ultra compact. Informarea corectă îți permite să iei apoi cea mai bună alegere pentru nevoile tale. 

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil