TopGear.ro Diverse 4 modele de rame de ochelari care vor fi mereu în tendințe

4 modele de rame de ochelari care vor fi mereu în tendințe

de TopGear

În lumea modei, trendurile se schimbă constant, iar industria ochelarilor nu face excepție. Cu toate acestea, există anumite modele de rame de ochelari clasice și versatile care au rezistat trecerii timpului și rămân mereu în tendințe. Îți prezentăm câteva modele de rame de ochelari care au rezistat testului timpului și continuă să fie alegeri populare în rândul celor care doresc să-și exprime stilul personal și să fie în pas cu moda.

Cum să alegi ramele potrivite în funcție de forma feței

Regulile generale pentru alegerea ramei de ochelari în funcție de forma feței sunt:

  • pentru o față ovală se pot recomanda ochelari de vedere rotunzi sau ovali, pentru a accentua forma naturală a feței;
  • unei fețe rotunde se potrivesc rame dreptunghiulare sau pătrate, pentru a crea un contrast vizual și pentru a alungi trăsăturile feței;
  • pentru o față pătrată se pot recomanda rame rotunde sau ovale, pentru a estompa trăsăturile dure ale feței;
  • o față în formă de inimă poate fi pusă în valoare de rame cu margini rotunjite sau ovale, pentru a echilibra forma feței;
  • pentru o față lungă se pot recomanda rame late și cu forme adăugate pe laterale, pentru a scurta trăsăturile feței.

Modele de rame de ochelari în tendințe

Un model de rame de ochelari care va fi întotdeauna în tendințe este cel clasic și versatil. Iată câteva opțiuni de rame care sunt întotdeauna populare:

1. Clasicele rame negre: eleganța și versatilitatea la purtător

Stilurile clasice de rame negre sunt cele mai populare și versatile, datorită simplității și eleganței lor. Printre cele mai cunoscute modele se numără Wayfarer, Aviator și Cat-eye, care au devenit emblematice și atemporale în lumea modei.

Potrivite pentru orice ocazie, ramele negre sunt o opțiune sigură și elegantă, atât la birou, cât și în timpul liber și care poate fi purtată cu o varietate de ținute și culori. 

Cele mai comune materiale pentru acest tip de rame sunt plasticul, acetatul și metalul, fiecare având avantajele sale. Plasticul și acetatul sunt ușoare și mai puțin fragile decât metalul, în timp ce metalul este mai rezistent și mai durabil. 

2. Ramele translucide: subtilitatea și modernismul într-un singur accesoriu

Cele mai citite articole

Ramele translucide sunt o alegere populară pentru cei care caută ochelari moderni și sofisticați. Aceste rame sunt confecționate din materiale precum acetat sau policarbonat, care le conferă durabilitate și rezistență la zgârieturi. Acetatul este cel mai comun material utilizat pentru această categorie de rame, fiind disponibile într-o varietate de culori și modele.

Ramele translucide sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și schimbe look-ul fără a investi în mai multe perechi de ochelari. Acestea se potrivesc perfect cu ținute casual sau elegante și sunt ideale pentru a fi purtate în orice context. În ceea ce privește culorile, ramele translucide în nuanțe de roz pal sau albastru pastel sunt ideale pentru tonurile mai reci ale pielii, în timp ce nuanțele de maro sau bej sunt mai potrivite pentru tonurile mai calde ale pielii.

3. Ramele din metal: de la vintage la contemporan

Modelele clasice aviator au fost primele rame din metal care au câștigat popularitate datorită design-ului lor emblematic și funcționalității. Poți purta ramele din metal atât cu ținute casual, cât și cu ținute elegante, în funcție de preferințele tale.

Există o varietate de opțiuni de finisare pentru ramele din metal, cum ar fi mat, lucios, texturat sau cu detalii interesante. În funcție de preferințele tale, poți alege un finisaj care se potrivește cel mai bine cu stilul tău.

4. Ramele colorate și imprimeurile îndrăznețe: poartă-le cu stil

Pentru a purta rame colorate și cu imprimeuri cu stil, este important să alegi o culoare care complimentează nuanța pielii, culoarea ochilor și a părului. De exemplu, persoanele cu tenul deschis și părul blond sau roșcat ar arăta bine cu rame în nuanțe pastel sau culori calde, precum auriu sau maro. În schimb, persoanele cu tenul mai închis și părul negru sau castaniu ar putea alege culori mai puternice, cum ar fi roșu sau albastru.

Pentru evenimente formale, poți alege rame în culori neutre sau metalice, în timp ce pentru întâlniri casual, poți opta pentru rame mai îndrăznețe și colorate, care să îți reflecte personalitatea.

Alegerile în materie de rame de ochelari pot fi copleșitoare, având în vedere varietatea de opțiuni disponibile. Cu toate acestea, există anumite modele care au dovedit că rezistă trecerii timpului și se mențin în tendințe indiferent de moda momentului. Indiferent de alegere, este important să alegi ramele care se potrivesc formei feței și îți te reprezintă. În cele din urmă, ochelarii nu sunt doar un accesoriu necesar, ci și o modalitate de a îți exprima stilul și de a te simți încrezător în propria piele.

Cele mai citite articole

Related Articles