TopGear.ro Actualitate 5 lucruri pe care să nu i le spui niciodată unui samsar

5 lucruri pe care să nu i le spui niciodată unui samsar

de TopGear

Târgurile de mașini au lacăte la porți, dar samsarii își continuă nestingheriți activitatea. Dacă vrei să profiți de această perioadă pentru a-ți cumpăra o mașină rulată, iată 5 lucruri pe care nu trebuie să i le spui niciodată unui samsar.

  1. “Mă grăbesc să cumpăr o mașină!”

Dacă îi spui vânzătorului că te grăbești să cumperi o mașină, va folosi informația în favoarea lui. Îți va spune că un autoturism mai bun nu vei găsi, că oferta lui este cea mai bună și te va asigura că nu prea sunt mașini bune pe piață în această perioadă.

  1. “Ce mult îmi place mașina asta!”

Dacă îți place atât de mult mașina pe care o vinde, cu siguranță vei fi dispus să plătești prețul cerut de vânzător. Acesta va profita de slăbiciunea ta pentru mașina pe care o vinde și nu va accepta niciun euro mai puțin. O abordare care ți-ar fi de folos ar fi mascarea entuziasmului.

  1. “Nu prea cunosc modelul.”

Ar fi bine să mergi cu temele făcute la întâlnirea cu cel care vrea să-ți vândă mașina. Poți chiar să-i spui că ai în familie sau în cercul de prieteni pe cineva cu un model identic și că îl știi ca pe propriul buzunar. Ți-ar fi de folos dacă ai afla din timp și de eventuale defecte de fabricație sau rechemări în service și ai verifica la fața locului dacă și mașina pe care vrei să o cumperi prezintă aceleași defecte.

  1. “Banii nu sunt o problemă pentru mine!”

Cele mai citite articole

Ai grijă să nu cumperi mașina cu un preț mai mare decât cel cu care ai găsit-o în anunț. Samsarii se pricep la negociat. Din moment ce îi spui că nu ești constrâns de buget, s-ar putea să te convingă că mașina merită chiar mai mult sau să-ți propună un alt model, unul mai scump, pe care încearcă să-l vândă.

  1. “Cunoști pe cineva care să o verifice?”

Mai bine cunoști tu. Sau mai bine programezi mașina la reprezentanță. Samsarul cunoaște mereu “un băiat” care are un laptop și poate verifica mașina, un mecanic care se poate uita la ea, are mereu un prieten foarte săritor.  Dacă nu acceptă testele propuse de tine, poate ar fi mai bine să te îndrepți către altă mașină.

Câți bani poți să negociezi, de fapt, în favoarea ta când încerci să cumperi o mașină de la un samsar

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil