TopGear.ro Actualitate Acestea sunt cele mai sigure mașini din 2019. Pe ce poziție s-a clasat Ford Puma – VIDEO

Acestea sunt cele mai sigure mașini din 2019. Pe ce poziție s-a clasat Ford Puma – VIDEO

de TopGear

EuroNCAP a desemnat cele mai sigure mașini din 2019, topul fiind realizat pe baza rezultatelor obținute la tradiționalele teste de impact organizate de organismul european independent. Nu mai puțin de 55 de mașini au fost analizate și testate, 41 dintre acestea obținând calificativul maxim, 5 stele EuroNCAP. Acest raport face ca anul 2019 să fie unul dintre cei mai impresionanți ani de când EuroNCAP a început să evalueze siguranța mașinilor comercializate pe piața europeană.

Intră în Galeria FOTO

În categoria „Small family car”, Mercedes-Benz și-a păstrat poziția fruntașă, de această dată cu modelul CLA. Acest model reprezintă o alternativă mai stilată la Clasa A, top performerul clasei în clasamentului anului anterior. Mercedes-Benz CLA a obținut un scor de peste 90% la trei dintre cele patru probe de siguranță și a obținut, astfel, primul loc în clasamentul general. În mod remarcabil, Mercedes a mai lansat alte cinci modele care au obținut cinci stele la testele EuroNCAP în 2019, toate oferind un nivel de siguranță și tehnologii de asistare impresionante.

O prezență puternică în clasamentul anului 2019 a fost Tesla, care a participat cu două modele la testele EuroNCAP. Model X a obținut titlul de cel mai sigur model al categoriei „Large Off-road”, înaintea lui SEAT Tarraco, în timp ce Model 3 este liderul clasei „Electric and Hybrid”. Acesta, alături de BMW Seria 3, s-a clasat și în fruntea categoriei „Large family car”. Ambele modele au obținut scoruri generale identice, cu BMW mai bun la protecția pietonilor, în timp ce Tesla a luat conducerea în ceea ce privește sistemele de asistență. În aceeași categorie, Skoda Octavia s-a clasat pe poziția a treia.

În categoria combinată Small Off-road/Small MPV, Subaru a câștigat cu noul Forester, care a obținut performanțe generale impresionante. La foarte mică distanțăp s-au clasat Mazda CX-30 și VW T-Cross. În ciuda faptului că a ratat prima poziție, Mazda a avut un an excelent, Mazda 3 oferind un nivel de siguranță excepțional în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți. Acest lucru i-a permis să se claseze pe poziția a doua, după Mercedes-Benz CLA, în categoria Small Family Car.

Cele mai citite articole

La clasa Supermini, competiția este mult mai strânsă, cele mai sigure mașini din 2019 fiind, la egalitate, Audi A1 și Renault Clio. Noul venit de la Craiova, Ford Puma, este modelul care s-a clasat pe poziția a treia într-un segment care este de departe cel mai competitiv al pieței auto.

Intră în Galeria FOTO

O mențiune specială merită și BMW Z4, singurul roadster testat de EuroNCAP în 2019. Acesta a obținut performanțe impresionante la testele de impact, devenind noul benchmark al categoriei sale.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil