TopGear.ro Electrice BMW și Audi adoptă strategii diferite în lupta mașinilor electrice cu americanii de la Tesla

BMW și Audi adoptă strategii diferite în lupta mașinilor electrice cu americanii de la Tesla

de TopGear

BMW și Audi vor adopta strategii diferite pentru electrificarea sedanurilor vârf de gamă Seria 7, respectiv Audi A8.

Noua generație Seria 7 va fi disponibilă în versiunea full electrică, în plus față de versiunile hibrid plug-in  pe benzină și diesel, a declarat CEO-ul Oliver Zipse, în cadrul unei conferințe de presă.

BMW Seria 7 electric ar fi un concurent la modelul Tesla Model S și al lui Mercedes-Benz EQS care se preconizează că se va lansa la jumătatea anului viitor.

BMW și Audi vor adopta strategii diferite în lupta cu americanii de la Tesla

Zipse nu a menționat o dată exactă, dar se anunță că producția lui Seria 7 EV va începe în a doua jumătate a anului 2022 și va fi lansată mai întâi în China, apoi în Europa.

Audi se îndepărtează de ideea sa inițială de a face din noua generație A8 un vehicul care funcționează doar cu baterii. În schimb, A8 va avea o versiune hibridă plug-in ca opțiune electrificată.

Șeful Audi, Hans-Joachim Rothenpieler, a declarat că producătorul auto va extinde autonomia electrică a hibridei plug-in la peste 47 km.

Cele mai citite articole

Audi se va concentra pe SUV-urile full-electric, deoarece vânzările de berline mari nu arată o creștere, în timp ce SUV-urile / crossoverele au vânzări în creștere, a spus el.

Sedanurile mari precum Seria 7 și A8 reprezintă o mică parte din vânzările producătorilor de automobile, dar sunt importante pentru statutul mărcii.

Vânzările globale ale pentru Seria 7 au scăzut cu puțin peste 10 la sută în 2019, la 50.550 de vehicule anul trecut, reprezentând doar 2,3 la sută din volumele de vânzări ale BMW.

Vânzările pentru A8, a căror ultimă generație a fost lansată la sfârșitul anului 2017, au crescut anul trecut cu 11 la sută, până la 22.300.

Mercedes-Benz Clasa S este lider în segmentul sedan premium. Vânzările sale au ajuns la 71.700 în 2019.

Sursă: europe.autonews.com

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles