TopGear.ro Actualitate Cât costă să îți colantezi mașina? Află dacă se merită

Cât costă să îți colantezi mașina? Află dacă se merită

de TopGear
Cât costă să îți colantezi mașina? Află dacă se merită

Vrei să-i dai mașinii tale un aspect complet nou? Poate că ar trebui să iei în considerare colantarea ei. Acoperirea mașinii cu o folie autocolantă este un proces care presupune pricepere, migală și materiale de calitate. Astfel, poți ajunge să schimbi culoarea mașinii complet sau parțial, sau o poți acoperi cu o folie prin care o protejezi de zgârieturi, soare, praf, găinațul păsărilor etc. De asemenea, poți da un nou finisaj mașinii tale, așa cum ar fi un aspect metalizat.

Mai trebuie să știi că folia autocolantă are o grosime foarte mică și este suficientă pentru a acoperi vopseaua mașinii fără a fi prea evidentă. Dacă orice secțiune a mașinii se deteriorează sau se murdărește, folia autocolantă poate fi ușor înlocuită cu alta nouă, fără ca vopseaua de dedesubt să fie afectată.

Cum decurge colantarea unei mașini

Firmele specializate în colantarea mașinilor încep această operațiune cu o verificare rapidă a mașinii, asigurându-se că toate piesele sunt intacte. Apoi se efectuează o curățare aprofundată pentru a îndepărta orice bare de protecție, garnituri de etanșare, autocolante, insigne și alte componente ale mașinii. Dacă mașina ta are umflături sau găuri pe suprafața sa, acestea vor trebui reparate mai întâi. După care, se aplică cu atenție folia autocolantă, folosindu-se un pistol cu aer cald pentru a îndepărta orice bule de aer.

După ce toată mașina a fost acoperită cu folie autocolantă, piesele care au fost demontate vor fi apoi reinstalate, creând un aspect nou autovehiculului tău.

Cele mai citite articole

De asemenea, poți aplica și o folie protectoare pe mașină, dacă vrei să rămână vizibilă culoarea originală a automobilului. Mai mult, se pot monta folii protectoare și pentru faruri sau stopuri, astfel încât să ai grijă de orice componenta a vehiculului.

Cât costă să colantezi mașina

La fel ca orice altă modificare adusă unui autovehicul, colantarea mașinii reprezintă o investiție. Prețurile diferă destul de mult în funcție de profesionalismul și experiența firmei care execută colantarea, cât mai ales de calitatea autocolantei. Există companii de top precum 3M sau Orafol, care au o garanție de 5 ani. De asemenea, o folie cu aspect de crom/lucios va fi mult mai scumpă decât una mată sau transparentă.

  • În general, prețul pentru colantarea mașinii tale ar putea începe de la aproximativ 11 euro/mp (folie simplă sau transparentă) și poate ajunge până la 14 euro/mp o folie premium.

Vorbind per total, dacă ne referim la o mașină de clasă mică, cum ar fi, de exemplu un Mini Cooper sau un Audi A1, o colantare totală poate începe de la 900 euro (fără TVA), dacă folosim o folie simplă, și poate ajunge până la 2.500 euro (fără TVA), o folie cromată.

O colantare totală a unei mașini de clasă medie (Audi A3, A4, A5, BMW seria 2/3, Mercedes A,B,C Klasse, VW Golf, Ford Focus) poate începe de la prețul de 1.100 euro (fără TVA) folie simplă, respectiv 1.400 euro – folie 3 M, 1.900 euro – folie texturată și poate ajunge până la 2.750 euro (fără TVA) – folie mată, lucioasă.

Pentru colantarea unei mașini de clasă mare (Audi A6, A7, A8, Q BMW Seria 5,6,7,X, Jaguar XJ, Mercedes E, S, M, G Klasse), prețurile încep de la 1.200 euro (folie Oracal), respectiv 1.600 euro (folie 3M), 2.000 euro (folie Inozetek / ColorFlow / Texturate) și poate ajunge până la 3.000 euro (folie crom/lucioasă). Prețurile nu includ TVA.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil