“Nu bate, nu troncăne, a fost condusă de un doctor bătrân doar în weekend.” Așa sună multe dintre anunțurile care promovează mașini rulate aduse din străinătate. Ce a pățit un român care a cumpărat un Volkswagen Golf de la un samsar?
Un român s-a entuziasmat când a văzut mașina, un Golf VI rulat în Germania, într-un anunț publicat pe internet. A contactat imediat vânzătorul, care i-a explicat că prețul este atât de mic pentru că a negociat cu proprietarul german. Iar automobilul – spunea el – este impecabil.
Clientul nu a stat prea mult pe gânduri. L-a crezut pe cuvânt pe vânzător. A dat 5.500 de euro pe mașină, fără să-i verifice istoricul.
Când a ajuns cu ea în service, a avut un șoc. Mașina abia cumpărată avea ambreiajul și volanta stricate. Ba mai mult! Clemele de prindere ale farurilor erau rupte, semn că vehiculul fusese implicat într-un impact frontal.
Abia atunci a verificat mașina pe net și a descoperit fotografii cu vehiculul lovit în partea din față. Vânzătorul nici nu menționase vreun accident. Farurile, bara față și grila radiatorului fuseseră schimbate.
Și seria de probleme nu s-a încheiat aici. Golf-ul “impecabil” cu motor 1.6 TDI s-a ales cu filtrul de particule și EGR-ul (Emission Gas Recirculation) înfundate, iar proprietarul a fost nevoit să investească din nou pentru a le schimba.
Cele mai citite articole
Ce să faci să nu iei țeapă?
Proprietarul și-a dorit o mașină cât mai nouă și cât mai ieftină și l-a crezut pe cuvânt pe vânzător.
Specialiștii în identificarea istoricului real al mașinii îi sfătuiesc pe clienți să nu aleagă niciodată cea mai ieftină mașină rulată aflată la vânzare. Sunt șanse mari ca un preț mic să echivaleze cu o cheltuială mare pentru a rezolva probleme ascunse.
Tot aceștia îi sfătuiesc pe cumpărători să verifice istoricul mașinii la reprezentanțe sau pe site-urile de profil, înainte de a vira banii în contul vânzătorului.
Citește și…
Citeste mai mult pe aici