TopGear.ro Actualitate Cele mai interesante recorduri mondiale din Formula 1

Cele mai interesante recorduri mondiale din Formula 1

de TopGear

Formula 1 este una dintre cele mai așteptate competiții automobilistice din an, la finalul căreia avem câștigătorii a două campionate mondiale de prestigiu: Camptionatul Mondial al Piloților și Campionatul Mondial al Constructorilor.

Competiția de Formula 1 are o istorie lungă, spectaculoasă și fascinantă, primul sezon fiind organizat în 1950. Primul campion mondial a fost Giuseppe Farina, reușind să domine competiția la volanul unei mașini Alfa Romeo.

De-a lungul, Formula 1 a fost scena unora dintre cele mai impresionate recorduri mondiale automobilistice, existând câteva repere interesante. Multe dintre recordurile existente probabil nu vor mai fi doborâte niciodată, în schimb altele pot fi orcând ținta noilor concurenți aliniați la linia de start. Vă aducem în atenție 10 dintre cele mai interesante recorduri mondiale din Formula 1.

Cel mai rapid pilot din istoria Formula 1 este inegalabilul Ayrton Senna și probabil această titulatură îi va fi atribuită multă vreme de acum înainte. Conform publicației cazino365, portal ce oferă review-uri și păreri cazinouri, jocuri, dar și multe alte informații interesante din lumea gamblingului și a sportului, clasamentul piloților de Formula 1 din toate timpurile a fost realizat de un super computer pe baza unui algoritm ce a analizat viteza brută a piloților, dar și alte criterii. 

Cele mai citite articole

Cel mai rapid pit stop a fost stabilit în 2019, pe circuitul de la Interlagos, Sao Paulo, Brazilia. 1.82 secunde au fost necesare pentru ca echipa Red Bull Racing să schimbe toate cele patru roți ale monopostului condus de Max Verstappen. Partea și mai interesantă stă în faptul că echipa și-a doborât propriul record care era de 1.88 secunde. Care va fi următoarea echipă din Formula 1 care va reuși să doboare acest recort?

Recordul pentru cele mai multe curse câștigate într-un sezon de Formula 1 este deținut de Michael Schumacher. În 2004, a câștigat 13 din 18 curse, ceea ce înseamnă o acuratețe de 72%, o performanță ce va fi greu de egalat în viitorul apropiat. De asemenea, Michael Schumacher mai deține recordurile pentru cele mai multe titluri, cele mai multe titluri consecutive la piloți, cele mai multe victorii în curse și cele mai multe pole positions. Și atunci când nu a câștigat, Michael Schumacher s-a aflat tot pe podium. În 2002, la volanul monopostului Ferrari, germanul a fost pe podium la toate cele 17 curse din sezon, dintre care 11 au fost victorii. Michael Schumacher deține și recordul la cele mai multe curse făcute cu un singur constructor – 179 cu Ferrari. Este un record ce poate fi doborât în 2022. Și totodată, Ferrari se mândrește cu titlul de producătorul cu cele mai multe pole positions – 231.

Recordul pentru cele mai multe starturi în cursele de F1 este deținut de Kimi Räikkönen. Din 2001 și până în 2021 acesta s-a aflat pe grila de start la 350 de curse. Spaniolul Fernando Alonso ocupă în prezent locul al doilea, cu 335 de starturi în Formula 1. Räikkönen mai deține recordul și pentru cele mai multe tururi făcute – 18621. 

Formula 1 este despre viteză, iar când vine vorba de recordul de viteză, acesta este atribuit finlandezului Valtteri Bottas. La Marele Premiu din Mexic, ediția 2016, mașina sa a atins viteza de 372.5 km/h, fiind pentru prima dată și deocamdată singura când a fost depășit marcajul de 370 km/h în Formula 1.

Cele mai citite articole

Related Articles