TopGear.ro Actualitate Cozi infernale la punctele de trecere a frontierei. Nădlac este campion

Cozi infernale la punctele de trecere a frontierei. Nădlac este campion

de TopGear

S-au format cozi infernale la punctele de trecere a frontierei. Românii au luat cu asalt granița, atât pentru a pleca spre destinațiile de vacanță, cât și pentru a reveni în țară, pentru a petrece sărbătorile alături de familie și prieteni. Aproximativ 225.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, au trecut în ultimele 24 de ore prin punctele de trecere ale frontierei. Dintre aceştia, peste 130.000 de oameni au intrat în ţară.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut aproximativ 225.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 134.500 au fost pe sensul de intrare în ţară, precum şi aproximativ 59.100 mijloace de transport, dintre care 35.000 au fost pe sensul de intrare în ţară.

La frontiera cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 100.000 de persoane şi 33.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat punct de la frontieră fiind P.T.F. Nădlac II Autostradă, prin care, în ultimele 24 de ore, au trecut aproximativ 46.000 de persoane şi peste 14.000 de mijloace de transport.

Astfel, având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în PTF Nădlac II, poliţiştii recomandă folosirea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest.

De exemplu, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. Totodată, în Arad mai funcţionează în regim non-stop PTF Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă PTF Borş, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai.

Cele mai citite articole

De asemenea, poliţiştii de frontieră au constatat 45 fapte ilegale (15 infracţiuni şi 30 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate care urmau să fie introduse ilegal în ţară şi care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 46.700 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 22.300 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 19 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles