TopGear.ro Actualitate Despăgubiri de până la 330,000 euro din partea statului italian pentru accidentele rutiere grave

Despăgubiri de până la 330,000 euro din partea statului italian pentru accidentele rutiere grave

de TopGear

Despăgubiri de până la 330,000 euro din partea statului italian pentru accidentele rutiere grave

car crash accident on street, damaged automobiles after collision in rainny day

Accident rutier grav în Italia? Obțineți despăgubiri de până la 330,000 euro. Iată pașii esențiali pentru a primi aceste sume.

În ultimii zece ani au decedat anual, în medie, 3510 persoane ca urmare a accidentelor rutiere pe teritoriul Italiei, conform Eurostat. Peste 3500 de familii sunt destrămate anual, iar pentru a le sprijini, statul italian a creat un cadru legislativ care garantează compensații victimelor străzii sau apropiaților acestora. Victimele unui accident pot primi inclusiv daune morale pe langa prejudiciile materiale.

Aflați care sunt etapele procesului

Conform legii, în Italia toate autovehiculele sunt obligate să aibă o poliță de asigurare civilă, iar în situația în care conducatorul mașinii care a cauzat accidentul nu are această asigurare sau nu deține resurse financiare sau bunuri suficiente pentru a acoperi prejudiciul, statul intervine pentru a despăgubi victimele accidentului. Nu este un criteriu al unui accident auto ca mașina să fie daună totală pentru a solicita despăgubiri.

Cum primesc despăgubiri în cazul unul accident mortal?

Dacă ați fost implicat într-un accident grav în Italia și doriți să primiți despăgubiri colaborați cu o firmă specializată, cu experiență în domeniu. Astfel crește exponențial probabilitatea de câștig de cauză. Alături de specialiști procesul devine mult mai ușor și rapid, puteți astfel să transformați o experiență stresantă într-una în care trebuie să depuneți un efort minim să primiți despăgubiri morale și materiale.

Oferim suport victimelor străzii în urma accidentului

Firma de asigurări trebuie să ofere despăgubiri în urma accidentelor, în special dacă există decedat în urma acestora. Acordarea de despăgubiri depinde de numărul persoanelor prejudiciate. Dacă ai suferit un accident cu vătămare corporală sau decesul a avut loc în urma unui eveniment rutier, îți oferim suport material și moral – apelează la un avocat despăgubiri pentru accident produs pe teritoriul Italiei. Ai dreptul de despăgubiri și daune morale!

Alături de companie veți trece printr-o serie de etape pentru a obține despăgubirile:

  1. Întocmirea dosarului – specialiștii companiei vor stabili care sunt documentele necesare pentru a crește șansele de succes ale cauzei. Aceștia vor adăuga la dosar de la rapoarte tehnice, la expertize medico-legale pentru victima care a suferit un accident sau evaluări psihologice cu ajutorul colaboratorilor, care vor asista compania pe tot parcursul procesului.
  2. Negocierea cu asiguratorul – odată ce dosarul este finalizat, compania se adresează societății de asigurări. Aici vor deveni cruciale experiența și reputația companiei – amandouă vor oferi un avantaj în negocieri față de situația în care ați trece prin acest proces pe cont propriu. Experții au obținut despăgubiri și vor negocia pentru dumneavoastră.

Cele mai citite articole

Dacă asiguratorul este de acord cu despăgubirea cerută, se va face plata și se va încheia această procedură. Dacă nu se ajunge la un consens în privința valorii despăgubirii, compania va demara procedurile pentru a deschide o acțiune în fața unui judecător. Multe societăți de asigurări refuză comunicarea directă cu victima accidentului, dar și acordarea de despăgubiri.

În Italia, spre deosebire de România, predomină situațiile în care se ajunge la o înțelegere cu asiguratorul pe baza negocierilor directe cu avocatul specializat care reprezintă familia, fără a fi nevoie de o acțiune în instanță. Dacă nu se ajunge la un acord cu societatea de asigurări, procedura continuă. Abilitățile de negociere și experiența avocatului devin esențiale pentru a obține un rezultat favorabil familiei victimelor străzii în următoarele două etape:

  1. Procesul – dacă alegeți să apelați la  o companie specializată, nici măcar nu este nevoie să participați la proces, aceștia se vor ocupa de toate aspectele, de la contractarea unui avocat specializat, la plata taxelor judiciare.
  2. Încasarea despăgubirii – odată ce s-a obținut câștig de cauză, societatea de asigurări va face plata, iar dumneavoastră veți primi despăgubirea pentru suferințele sau vătămările produse în urma accidentului. În situația în care asiguratorul refuză să plătească, va trebui să apelați la un executor judecătoresc. Dacă ați ales să colaborați cu o companie specializată, ei se vor ocupa și de această etapă și se vor asigura că primiți despăgubirile câștigate în instanță.

Ați fost implicat într-un accident rutier grav în Italia? Puteți primi o despăgubire de până la 330,000 euro, aflați cum pe site-ul accidenteitalia.ro.

Companiile specializate în obținerea de despăgubiri în cazul accidentelor rutiere grave în Italia și-au dezvoltat de-a lungul timpului relații profesionale cu experți care sprijină procesul în fiecare etapă. Experiența lor cu astfel de cazuri crește exponențial rata de succes a dosarului, față de situația în care ați încerca să treceți prin proces fără acest sprijin. Puteți primi despăgubiri pentru orice eveniment rutier cu sau fără vătămare corporală de la societatea de asigurări. Orice accident produs pe teritoriul Italiei, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, vă îndreptățește să solicitați prejudiciile materiale de la firma de asigurari.

După producerea unui accident rutier, apelați la un avocat specializat pentru a primi despăgubiri morale și materiale la cursul de schimb echivalent în lei. Acordarea despăgubirilor pentru persoanele vătămate în urma accidentului rutier se efectueaza de către societatea de asigurări. Dreptul la despăgubiri în urma unui accident auto revine atât rudelor, cât și celor care sunt victimele unui accident.

Mai multe informații despre procesul de despăgubire, sumele pe care le puteți obține dar și ce servicii oferă experții în domeniu găsiți pe accidenteitalia.ro  

Cele mai citite articole

Related Articles