TopGear.ro Actualitate Ghid de Asigurări Online: Totul despre asigurare locuinta și asigurare RCA

Ghid de Asigurări Online: Totul despre asigurare locuinta și asigurare RCA

de TopGear

Cum viitorul este imprevizibil și nu poți determina ce va fi mâine, cel mai bine este să fii pregătit pentru orice situație. Sigur, pandemia a luat pe toată lumea prin surprindere, însă, chiar și în acest context fragil, polițele de asigurare locuinta și asigurare RCA au fost la mare căutare.

Pentru că nu știi sigur când vei avea nevoie de o asigurare, de ce să nu planifici din timp? În cazul asigurării auto, poți oricând să verifici prețurile online cu ajutorul unui calculator asigurare auto. Când ești tânăr nu te gândești neapărat la încheierea unei asigurări, indiferent dacă e vorba despre asigurare de viață, asigurare locuinta sau asigurare RCA, însă adesea acesta este cel mai bun moment pentru a le încheia.

Ești curios cum se încheie astăzi o asigurare? Citește în continuare articolul și vei afla tot ce trebuie să știi despre asigurare locuinta și asigurare RCA! Am adunat toate informațiile de care ai nevoie într-un ghid practic pe care să îl poți accesa oricând.

Ce reprezintă o asigurare?

Scopul unei asigurări este gestionarea potențialelor riscurilor, indiferent de natura lor. Atunci când închei o asigurare, transformi costul unei pierderi către o companie de asigurări în schimbul unei taxe. Beneficiul evident și cel mai important al asigurării este asigurarea plății pierderilor.

O poliță de asigurare nu este altceva decât un contract care despăgubește o persoană sau o organizație pentru pierderile acoperite. Fluxul în care funcționează acest contract este cât se poate de simplu: companiile de asigurări investesc în siguranță fondurile investite de asigurați, astfel încât să poată crește și să plătească atunci când există o cerere.

De ce ai nevoie de o asigurare?

Asigurare locuinta

Gândește-te că ai reușit să îți cumperi propria ta casă. Nu ai vrea să știi că toate bunurile tale sunt protejate de eventualele daune? O asigurare locuinta acoperă costurile pentru reparații și înlocuirea daunelor acoperite de poliță. În plus, oferă protecție împotriva furtului, a daunelor cauzate de dezastrele naturale, cât și împotriva incendiului și a inundațiilor.

Locuința ta poate fi asigurată în două feluri, însă doar una dintre aceste două variante este obligatorie. Există, așadar asigurarea obligatorie PAD și asigurarea facultativă.

Asigurare locuinta PAD este polița impusă de lege tuturor proprietarilor de locuințe și acoperă următoarele trei riscuri:

 • cutremure
 • inundații
 • alunecări de teren

Asigurare locuinta facultativă este polița ce funcționează ca adiție la asigurarea obligatorie. Aceasta protejează locuința de alte categorii de daune pe care o poliță obligatorie nu le acoperă.

 • inundații provocate sau induse
 • vandalism
 • asigurare bunuri

Cum închei o asigurare locuinta online?

Cele mai citite articole

Online este întotdeauna mai simplu! În special când știi toate detaliile despre locuința ta. Tot ce trebuie să faci este să completezi următoarele câmpuri cu datele despre locuința ta:

 1. Materialul din care este făcută
 2. beton armat cu planșee din beton armat
 3. parter din zidărie, cu etaj din lemn
 4. metal
 5. materiale combinate (paiantă sau chirpici)
 6. integral din lemn sau alte materiale combustibile
 7. zidarie cu plansee din beton armat sau lemn
 8. zidarie de piatră, cărămidă sau înlocuitor (BCA, blocheți)
 9. Tip clădire
 10. bloc
 11. casă
 12. Județul
 13. Suma asigurată
 14. 10.000 EUR
 15. 20.000 EUR
 16. Număr etaje
 17. Tip localitate
 18. Urban
 19. Rural
 20. Număr camere
 21. Dacă polița se cesionează sau nu

Asigurare RCA

RCA-ul este asigurarea auto obligatorie impusă fiecărui proprietar de autovehicul. Aceasta despăgubește prejudiciații în urma unui accident rutier. Mai mult decât faptul că este impusă de lege, un RCA acoperă costurile de reparație, îngrijire a sănătății și cheltuielile asociate cu coliziunea sau rănirea terților implicați în accident.

Chiar și impusă de lege, mulți șoferi aleg să riște, circulând fără RCA valabil. Așa încât, riscă amenzi cuprinse între 1000 și 2000 lei, cât și sancțiuni precum retragerea plăcuțelor de înmatriculare și reținerea certificatului de înmatriculare. 

Cum închei o asigurare RCA online?

Partea bună este că procesul prin care poți obține o asigurare RCA este foarte simplu, fiind valabil și online! Mai mult decât atât, după emiterea RCA-ului, prezentarea poliței se poate face electronic, nemaifiind nevoie de un act fizic doveditor în momentul controlului de rutină al Poliției.

Poți avea o asigurare RCA instant, în 60 de secunde, direct online dacă folosești un calculator asigurare auto:

 1. Introduci datele autovehicului
 2. stare înmatriculare
 3. Înmatriculat – dacă autovehiculul este înmatriculat în România, iar proprietarul este persoana trecută în talonul mașinii
 4. În vederea înmatriculării – dacă cumperi un autovehicul nou sau rulat și urmează să îl înmatriculezi
 5. Înregistrat la primărie – autovehicul (scuter până în 50 cc) care nu necesită înmatriculare la poliție
 6. În vederea înregistrării – dacă cumperi un autovehicul nou sau rulat care îndeplinește condițiile înregistrării la primărie și nu înmatriculării
 7. număr înmatriculare
 8. categorie
 9. autoturism
 10. autoutilitară/autofurgonetă
 11. autovehicule pentru transport persoane
 12. motocicletă/scuter/ATV
 13. autotractor
 14. remorcă
 15. tractor rutier
 16. marca
 17. modelul
 18. combustibilul
 19. seria de șasiu
 20. seria cărții auto (CIV)
 21. masa maximă autorizată
 22. capacitatea cilindrică
 23. anul de fabricație
 24. numărul de locuri
 25. puterea motorului

De asemenea, introduci și datele despre șoferul care deține autovehiculul ce urmează să fie asigurat

 • data la care a fost obținut permisul de conducere auto
 • localitatea
 • codul numeric personal (CNP)
 • categoria socială (pensionar, bugetar, student, șomer)

    2. Compari tarifele actuale pentru o asigurare RCA

    3. Alegi cea mai bună variantă pentru mașina ta!

Completarea datelor pentru a obține o asigurare RCA online nu durează mai mult de câteva minute. Folosirea unui calculator asigurare auto este facilă, întrucât este construit în așa manieră încât să poți completa simplu și rapid toate datele șoferului și ale mașinii asigurate.

Pe baza tuturor acestor informații, calculatorul generează automat întreaga listă a posibilităților a șoferului și a mașinii sale. Partea cea mai bună este că rezultatele vizează oferte multiple, iar studiul pieței va fi cu mult simplificat din punctul de vedere al timpului petrecut pe analizarea tuturor posibilităților.

Iată-ne ajunși la final! Te-ai putea întreba un lucru firesc: De ce să comand online când mă pot deplasa la reprezentanță? Sigur, este și aceasta o variantă. Totuși, contextul în care ne aflăm necesită o mai mare precauție din partea noastră, a tuturor. În plus, atât timp cât se poate la fel de ușor și de sigur să închei asigurare locuinta, dar și asigurare RCA online, de ce să nu o faci? Economisești timp! Poți să cumperi oricând, de oriunde te-ai afla și la orice oră dorești! Fără să mai fie cazul să te încadrezi într-un program riguros al firmelor de asigurări.

Cele mai citite articole

Related Articles