TopGear.ro Recomandari Necesitatea schimbarii anvelopelor in prag de iarna

Necesitatea schimbarii anvelopelor in prag de iarna

de TopGear

Atunci cand se apropie sezonul rece, autoturismul are nevoie de mult mai multa atentie din partea proprietarilor si a conducatorilor auto. Atat din punct de vedere al anvelopelor, cat si din punct de vedere al starii generale a masinii, conducatorii auto trebuie sa faca o verificare completa in cadrul unui atelier auto si a unei vulcanizari.

O gama variata de cauciucuri de iarna si anvelope de vara este disponibila in magazinul Anvelostar, impreuna cu un ghid important pentru cei interesati de siguranta lor si a masinilor in aotimpul rece.

Ce prevede legislatia in vigoare pentru schimbarea anvelopelor de iarna?

Codul Rutier interzice, din anul 2011, circularea autovehiculelor pe drumurile publice care sunt acoperite cu gheata, polei sau zapada, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna. Nerespectarea legislatiei, in acest sens, poate atrage contraventii importante, ceea ce inseamna ca soferii pot risca sa ramana fara certificat de inmatriculare si sa ia o amenda a carei valoare este situata intre 1300 si 2900 de lei.

Cele mai citite articole

Mai mult decat atat, fapta este considerata de gravitate maxima. Soferii pot evita aceste probleme daca pur si simplu isi cumpara anvelope de iarna din mediul online si le monteaza pe masina in vulcanizari sau in centre specializate in acest sens. In cazul in care soferii nu respecta legea si nu isi schimba anvelopele de vara cu cele de iarna, se va retine certificatul de inmatriculare, iar politistii elibereaza o dovada inlocuitoare in acest sens, fara drept de circulatie, ceea ce inseamna ca masina nu va mai putea circula in trafic. Talonul se restituie in baza dovezii ca respectivul conducator auto si-a echipat in mod corespunzator masina cu anvelope de iarna.

In cazul unui accident, anumite companii de asigurari aleg sa nu plateasca despagubiri in cazul in care masina nu era echipata in mod corespunzator cu cauciucuri de iarna. Trecerea de la anvelopele de vara la cele de iarna este necesara in momentul in care temperaturile scad sub 7 grade Celsius, iar acestea se pot identifica usor prin prezenta pe laterale a literelor M.S.

Anvelopele de iarna se diferentiaza de cele de vara deoarece au compusi care raman moi in cazul in care temperaturile scad si au o structura canelata ce asigura performante impresionante in conditii de frig, cand vremea este uscata, umeda, cand pe carosabil este gheata sau zapada.

Orice sofer trebuie sa fie foarte atent la anvelopele pe care le alege si sa fie foate atent la falsurile care pot sa existe pe piata si sa aleaga sa achizitioneze aceste anvelope din magazinele de specialitate, atat online, cat si fizice. Un centru specializat de comercializare a anvelopelor de iarna este AnveloStar, unde, chiar daca anvelopele de iarna noi nu reprezinta cea mai ieftina varianta, acestea nu se deterioreaza rapid, asigura siguranta conducatorilor auto pe sosea si a celorlalti participanti la trafic.

In concluzie, este necesara respectarea legislatiei in ceea ce priveste schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna atat pentru a preveni consecintele legale, cat si pentru a preveni accidentele rutiere.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil