TopGear.ro Actualitate Ce poligoane auto mai există în București

Ce poligoane auto mai există în București

de TopGear
Ce poligoane auto mai există în București

Înainte de Revoluția din 1989, permisul auto se obținea doar după promovarea a patru probe: sala, poligonul, conducerea de zi și conducerea de noapte. După revoluție, examinarea privind conducerea pe timp de noapte a candidatului a fost eliminată.

Astfel, cei care promovau sala, examenul teoretic, aveau două șanse de a trece de celelalte două probe. În cazul în care nu reușeau să fie admis din prima încercare la poligon sau oraș, candidatul era pus în amânare. Doar la a doua nereușită era declarat respins.

  • Din 1995, și proba de poligon a fost eliminată și, totodată, s-a introdus măsura de respins de la prima nereușită.

Mulți consideră astăzi că necesitatea unei probe de îndemânare auto în poligonul auto este necesară pentru verificarea viitorilor șoferi.

Drept dovadă, prin 2016 se vorbea despre o propunere legislativă care să reintroducă proba de poligon la examenul auto, pentru a reduce numărul accidentelor grave. Această propunere nu s-a mai materializat însă.

Mai mult decât atât, numărul poligoanelor auto s-a diminuat semnificativ la nivelul întregii țări. Vechile poligoane auto fie au dispărut, transformându-se peste noapte în locații cu altă destinație, fie acestea aparțin acum unor școli de șoferi particulare, putând fi folosite doar de cursanții respectivei școli ori, în cel mai fericit caz, în baza unei taxe.

Dacă te pregătești de școala de șoferi și vrei să exersezi suplimentar, ar trebui să știi că este bine să eviți executarea de manevre fără permis în zone care sunt considerate drumuri publice, pentru a nu intra sub incidența regulilor Codului Rutier.

Altfel spus, în cazul unui incident, distrugere, perturbarea liniștii publice sau vătămare corporală, vei răspunde conform prevederilor din Codul Penal și Civil, și vei ajunge la tribunal.

  • Carosabilul, trotuarul, rigolele, stațiile de transport în comun, cât și anexele sunt considerate ca făcând parte din drumuri publice.

Dacă locuiești în București și cauți un poligon auto, nu ai la dispoziție prea multe soluții. De altfel, informațiile oficiale despre astfel de poligoane sunt extrem de puține, aproape inexistente.

1.Poligon Auto – Moto Ilioara

Acest poligon auto este destinat EXCLUSIV pregătirii și perfecționării. Este amplasat pe strada Ilioara, în Sectorul 3, București și este deschis de luni până duminică între orele 7.00 și 20.00.

Potrivit comentariilor de pe rețelele de socializare a celor care l-au folosit, starea acestui poligon nu este totuși una excepțională. Pentru a folosi acest poligon trebuie să plătești 8 lei pe oră. Pentru mai multe informații, apelați numărul de telefon 0723158202.

2. Poligonul Școlii de Șoferi ACR din București

Poligonul școlii de șoferi ACR, situat pe Str. Jiului nr. 161, Sector 1, este special conceput pentru a acomoda cursanții cu manevrele de parcare, mersul printre jaloane, mersul înapoi și plecarea din rampă.

De asemenea, sub atenta supraveghere și îndrumare a instructorilor din Școala de Șoferi ACR, elevii asimilează cunoștințe de conducere auto preventivă, direct în traficul rutier din București, dar și de legislație rutieră. În plus, poligonul școlii de șoferi este disponibil și în weekend!

  • „Am fost primii care am adus inovația în cursurile școlii de șoferi, prin crearea Street Test, prima platformă din lume care utilizează imagini reale din traficul rutier pentru instruirea elevilor din școlile de șoferi”, se arată într-un comunicat al ACR București.

Pentru mai multe detalii, apelați la telefoanele 0745540468 sau 0212524140

3. Poligon auto Școala de Șoferi Teo

Un alt poligon particular este cel deținut de Școala de Șoferi TEO, poligon situat în Popești Leordeni, care funcționează de luni până joi, între orele 9.00-17.00.

Potrivit datelor publicate de respectiva școală de șoferi, acesta este singurul poligon Auto – Moto care aparține în exclusivitate unei școli de șoferi. Toți cursanții școlii beneficiază gratuit de două ore de conducere în poligonul respectiv.

Pentru mai multe detalii, sunați la telefon 0219836.

Voi ce alte poligoane auto cunoasteti in Bucuresti?

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!