TopGear.ro National Scaunul de birou, sănătate și confort pe termen lung. Top sfaturi ca să uiți de durerile de spate și de gât

Scaunul de birou, sănătate și confort pe termen lung. Top sfaturi ca să uiți de durerile de spate și de gât

de TopGear

Scaunul de birou, sănătate și confort pe termen lung. Top sfaturi ca să uiți de durerile de spate și de gât

Aproximativ 80% din timpul în care ne derulăm activitatea profesională săptămânală îl petrecem stând pe scaunul de birou. Cu toții ne dorim ca productivitatea la muncă să fie cât mai eficientă. Mai mult, sănătatea joacă și ea un rol esențial. Pentru a îndeplini aceste deziderate trebuie să alegi un scaun de birou cât mai confortabil, urmărind mai mulți pași simpli.

Scaun birou potrivit. Criterii pentru alegerea combinației ideale – confort plus funcționalitate

În anii 1800, celebrul om de știință Charles Darwin a venit cu o idee revoluționară de a-i adăuga scaunului său de laborator o pereche de roți. De ce? Pentru ca să își acceseze lucrurile, într-o manieră mai rapidă și liberă. Astfel, un prim criteriu când alegem scaunul de birou este activitatea pe care o desfășurăm în timp ce îl folosim.

Scaunul de birou trebuie să fie combinația ideală între practic și comod. Cu siguranță vrei să ai tot confortul din lume atunci când îl folosești, însă și să te ajute să lucrezi mai rapid și eficient. 

Scaunele de birou se mai numesc și directoriale. Acestea au un aspect elegant și modern. Pentru un plus de confort sunt dotate cu funcții suplimentare, precum înălțime reglabilă cu piston pe gaz și mânere. Alte scaune de birou directoriale au confortul asigurat de compartimentele tubulare, umplute cu fibre moi. Acestea acoperă atât șezutul cât și spătarul scaunului. 

Scaun birou ergonomic –  Previne durerile de spate, reduce durerile de gât, îmbunătățește circulația sanguină

Pentru oamenii cu profesii care necesită statul pe scaun timp îndelungat există o gamă variată de scaune ergonomice. Acestea au o construcție cu suport lombar, dar și cu spătar reglabil pentru a avea confortul mult dorit chiar și în cele mai grele zile de lucru.

Un scaun birou care să îți relaxeze mereu spatele și să îl susțină într-o poziție corectă este esențial. Dacă vei ține cont de aceste câteva trăsături principale vei lucra mai rapid și mai eficient, având grijă și de sănătatea ta. 

Scaun birou, pe gustul tău. Ce design și materiale să alegem

Cele mai citite articole

Scaunele de birou au numeroase designuri, cu forme și mărimi variate. Pe lângă criteriul confortului, aspectul are menirea de a crea o atmosferă cât mai plăcută.

Dacă îți dorești un scaun de birou cu un design smart și minimalist, interiorul casei dumneavoastră va fi admirat de cei care îndrăgesc liniile bine definite și simplitatea formelor.

Atunci când alegi tapițeria scaunului de birou să ai în vedere următoarele criterii: rezistența materialului, dificultatea întreținerii și igienizării, gradul de aerisire, dar și designul.

Culorile scaunelor de birou nu reprezintă doar opțiuni de personalizare, ci pot avea o semnificație mai profundă. De exemplu, culorile naturale aduc un plus de confort, pentru că este mai ușor ca privirea să se adapteze acestor nuanțe. Daca vrei să adaugi lumină unui spațiu, alege scaune de birou albe. 

Culoarea verde este asociată cu natura. Este ideală pentru spațiile care trebuie să prindă viață, mai ales că poate alunga anxietatea. Negrul este una din culorile preferate pentru scaunele si accesoriile de birou pentru că nu este pretențios din punct de vedere al întreținerii. Însă totul depinde de gusturile tale și de activitatea pe care o desfășori.

Care este poziția corectă a corpului pe scaunul de birou

Acestea sunt criteriile după care te ghidezi pentru a avea o poziție corectă a corpului pe scaunul de birou: Spatele se poate mișca între 90-100 grade, pe un spătar reglabil; De asemenea, picioarele trebuie să atingă solul, în mod natural, la un unghi de 90 de grade; Zona ta lombară trebuie să se încadreze perfect în curbura spătarului, iar capul să se sprijine la înălțimea potrivită pe tetieră. Știai că reglarea scaunului la un unghi de 90 de grade face să ai o bună circulație sangvină care previne umflarea sau amorțirea picioarelor?

Investiția într-un scaun de birou de calitate este o soluție viabilă, deoarece investim în confortul nostru personal și în sănătate. Descoperă o gamă variată de scaune birou în portofoliul SomProduct: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Cele mai citite articole

Related Articles