TopGear.ro Actualitate Sezonul de Formula 1 a fost amânat până la finalul lunii mai

Sezonul de Formula 1 a fost amânat până la finalul lunii mai

de TopGear

Sezonul de Formula 1 a fost amânat până la finalul lunii mai, după ce Marele Premiu al Bahrainului şi cel al Vietnamului au fost amânate. Această decizie a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus. F1 şi FIA au anunţat că evenimentele vor fi reprogramate.

Aceste veşti vin după ce cursa de start a sezonului, Marele Premiu al Australiei, a fost de asemenea amânată. Și Marele Premiu al Chinei, care ar fi trebuit să se desfăşoare între 17-19 aprilie, a fost amânat.

Formula 1 şi Federaţia Internaţională de Automobilism spun că vor continua să colaboreze cu promoterii de curse din Bahrain şi Vietnam pentru a monitoriza situaţia şi de a studia posibile alternative în privinţa altor date în care pot avea loc cursele.

„Situaţia globală în privinţa virusului COVID-19 este fluidă şi foarte dificilă de prezis. Este potrivit să avem răbdare să analizăm situaţia şi să luăm deciziile potrivite. Luăm această decizie în colaborare cu FIA şi cu promoterii noştri pentru a asigura siguranţa tuturor implicaţi în Formula 1 şi a fanilor noştri”, a declarat preşedintele Formula 1, Chase Carey.

Cele mai citite articole

Toate părțile implicate sunt optimiste că vor putea reprograma cursele de Formula 1, de unde și decizia de a amâna începerea sezonului 2020 pentru ultima săptămână a lunii mai. Totuși, FIA și Formula 1 ar putea decide o nouă amânare, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Siguranța fanilor și a celor care lucrează în motorsport este importantă, spune Chase Carey, iar această poziție este întărită și de Jean Todt, președintele FIA.

„Ne bazăm în continuare pe sfaturile celor de la Organizația Mondială a Sănptpții (WHO) și pe anunțurile guvernelor și vom colabora cu aceștia pe tot parcursul acestei perioade de incertitudine pentru a ne proteja fanii, pe competitori și pe toți cei din comunitatea sportului cu motor”, a spus Jean Todt.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles