TopGear.ro Hybrid & Electrice Tesla a obținut o victorie împotriva ecologiștilor germani: Gigafactory 4 continuă

Tesla a obținut o victorie împotriva ecologiștilor germani: Gigafactory 4 continuă

de TopGear

Tesla a obținut o victorie împotriva ecologiștilor germani: lucrările la fabrica din Berlin, cunoscută și ca Gigafactory 4 (sau Giga-4) continuă. Compania americană Tesla a primit aprobare de la justiţia germană să continue tăierea pădurii din apropierea Berlinului, acolo unde producătorul auto îşi construieşte prima uzină din Europa, conform Reuters.

Decizia vine după ce mai multe grupări de activişti au contestat ridicarea fabricii. Curtea germană a respins cererea acestora şi a decis definitiv că arborii de pe teren pot fi tăiaţi.

Într-un comunicat emis joi, tribunalul german a anunțat că a respins o solicitare urgentă din partea mai multor grupuri de mediu pentru oprirea defrișărilor, adăugând că decizia este definitivă. Inișial, Curtea oprise tenmporar lucrările de tăiere a copacilor de pe terenul pe care urmează să fie construită fabrica Tesla de lângă Berlin.

Tesla a anunţat în noiembrie 2019 că va construi a doua sa fabrică în afara Statelor Unite în Germania, lângă Berlin, la Gruenheide. Noua fabrică va construi baterii, sisteme de propulsie electrice şi maşini, primul model fiind SUV-ul electric Model Y. Acesta va fi urmat, ulterior, de Model 3, care va completa capacitatea fabricii Tesla Gigafactory 4. Inaugurarea noii fabrici Tesla din Germania este prevăzută pentru luna iulie a anului viitor.

Cele mai citite articole

Politicienii germani, sindicatele şi grupurile ce reprezintă industriile germane au salutat investiţia Tesla spunând că aceasta va aduce noi locuri de muncă rezidenţilor, însă sute de ecologişti au demarat proteste după ce o asociaţie pentru apă curată din landul Brandenburg, unde va fi localizată uzina, a avertizat cu privire la „diverse şi extinse probleme cu aprovizionarea cu apă potabilă şi sistemul de evacuare a apelor reziduale”.

Parlamentari din partea partidului Creștin-Democrat, pro-business, au avertizat că o acțiune în instanță împotriva construirii fabricii Tesla ar dăuna serios imaginii Germaniei ca țară favroabilă mediului de business.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles