TopGear.ro Actualitate Top 10 cele mai bune anvelope de iarnă în 2020

Top 10 cele mai bune anvelope de iarnă în 2020

de TopGear
Top 10 cele mai bune anvelope de iarnă în 2020

Temperaturile scăzute, gerul și înghețul fac din cauciucurile de iarnă o necesitate, date fiind vizibilitatea redusă și străzile alunecoase dinainte de prima zăpadă care vine să acopere carosabilul.

Dar dacă anvelopele sunt înlocuite în timp util cu cele de iarna, atunci nu vei avea nicio emoție.

Tot ce trebuie să faci este să alegi cauciucuri de iarnă de calitate, în funcție de drumurile pe care le frecventezi și de cât de grele sunt condițiile meteo.

Pentru ca misiunea ta să fie ceva mai ușoară îți prezentăm un top cu cele mai bune mărci de anvelope de iarnă.

10. Goodyear

Gama de anvelope de iarnă de la Goodyear este foarte populară, deoarece acestea sunt disponibile într-o varietate foarte mare de dimensiuni, pentru diverse vehicule.

 • Origine Anvelope: Franța

Motivul pentru care funcționează bine pe zăpadă și pe gheață se datorează celor două tipuri de striații și șanțuri prevăzute pe suprafața anvelopei, care oferă margini mai aderente.

Vorbim despre șanțuri 3D care au rolul de a îmbunătăți stabilitatea și aderența, în timp ce celălalt tip de șanțuri de pe suprafața cauciucului, cele 2D, sunt concepute pentru a îmbunătăți distanța de frânare.

 • Unii clienți sunt de părere că anvelopele de iarnă Goodyear se deteriorează rapid, în timp ce alții spun că nu sunt prea grozave la viraje.

9. Pneurile de Iarna marca Toyo

Toyo este o companie japoneză care a început să producă și să comercializeze cauciuc și anvelope din 1945. Anvelopele de iarnă produse de Toyo sunt capabile să funcționeze în condiții normale de iarnă, pe zăpadă și îngheț.

 • Origine Anvelope: Japonia

Dispun de o tehnologie îmbunătățită de tracțiune, aderență și frânare pe zăpadă, mențin tracțiunea la temperaturi scăzute chiar și când peste stratul de gheață de pe carosabil se află și o peliculă de apă.

 • La capitolul reclamații, unii clienți au reclamat performanțe destul de slabe pe zăpadă/polei și faptul că fac parte dintr-o categorie de preț unde există modele ceva mai performante.
 • De asemenea, alții au reclamat o manevrabilitate nu foarte bună a autovehiculului pe zăpadă.

8. Cauciucurile de Iarna Uniroyal

Este un nume de referință în materie de anvelope. Modelul de iarnă este conceput pentru șoferii de coupe, sedan, monovolume și crossovere, prezentând cele mai noi tehnologii specifice cauciucurilor de iarnă.

 • Origine Anvelope: Benelux

Anvelopele de iarnă de la Uniroyal au în componență un material conceput special pentru a rămâne flexibil și a adera la carosabil la temperaturi foarte reci.

Uniroyal combină acest compus cu un model direcțional al benzii de rulare, care prezintă șanțuri în zig-zag, împreună cu șanțuri 3D intercalate, cu canelurile laterale mai largi pe margine, care asigură o tracțiune fiabilă pe zăpadă, gheață, lapoviță și alte condiții dure de iarnă.

7. Anvelopele de Iarna Hankook

Aceste anvelope sunt concepute pentru a oferi o deplasare perfectă atât pe drumurile uscate, cât și pe cele umede. Modelele de iarnă prezintă patru caneluri circumferențiare și un design unic al canelurilor în V.

 • Origine Anvelope: Coreea de Sud

Acest lucru îmbunătățește tracțiunea anvelopei în condiții de șofat pe drumuri umede.

Cauciucul din compoziția acestor anvelope conține un compus de carbon.

Nivelurile mai ridicate de siliciu din compusul din cauciuc nu numai că conferă anvelopei o tracțiune mai bună, dar și reduc uzura benzii de rulare. Aceasta extinde durata de viață a anvelopei.

Compusul unic din cauciuc ajută, de asemenea, la reducerea zgomotului rutier.

 • Sondajele făcute în rândul șoferilor arată că cele mai mici note anvelopele de iarnă Hankook le-au primit la modul în care se adaptează la condițiile extreme de iarnă.
 • De asemenea, un mic minus apare când vine vorba despre modul în care vehiculul echipat cu Hankook este manevrat când iernile sunt mai grele.

6. Yokohama

Motto-ul companiei japoneze Yokohama pentru segmentul anvelopelor de iarna este: „Iarna reprezintă inspirație: lasă-te condus de emoții”!

 • Origine Anvelope: Japonia

Cu alte cuvinte, bucurați-vă de frumusețea specială a anotimpului rece și inspirați-vă din elementele naturii.

Modelul de anvelope Yokohama pentru autoturisme dispune de caneluri în formă 3D și oferă înaltă performanță pe suprafețe uscate, umede sau acoperite cu zăpadă.

Un avantaj îl oferă și modelul asimetric, specific acestei clase de anvelope.

De asemenea, modelul recomandat pentru SUV-uri 4X4 este fabricat dintr-un amestec de cauciuc triplu-absorbant ce absoarbe apa de pe suprafețe înghețate într-un timp mult mai scurt, oferind siguranță și manevrabilitate chiar și la viteze mai mari în timpul sezonului rece.

 • Singurele puncte mai slabe ale anvelopelor Yokohama sunt zgomotul, în special la viteză mare și o manevrabilitate ușor mai slabă pe drumuri uscate.
 • În general, sunt anvelope excelente de iarnă.
 • Singura problemă cu anvelopele de iarnă Yokohama este că sunt destul de scumpe.

5. Dunlop

Fondată în 1888, compania Dunlop este deținută și comercializată de Goodyear. Se concentrează pe producerea de anvelope de calitate care pot oferi performanțe șoferilor obișnuiți și piloților profesioniști.

 • Origine Anvelope: SUA

Cele mai citite articole

Anvelopele de iarnă Dunlop funcționează bine în condiții extreme de umiditate.

Dunlop a venit cu câteva descoperiri în materie de design al anvelopelor, care măresc considerabil reprezentarea generală a oricărui tip.

Inovațiile mărcii combină tehnologia Noise Shield, care reduce zgomotul cu 50%.

Sistemul specific Bead Seat a fost creat pentru a permite o manevrare mai bună.

 • Manevrabilitatea bună este dată de conceptul inovator multi-lamele și profilul cu caneluri dispuse în forma de V. Profilul direcțional asigură frânare bună, oricare ar fi starea carosabilului.

Privind acvaplanarea, cauciucurile de iarnă Dunlop punctează mai ales prin dispersia rapidă și fără turbulențe a apei, ceea ce garantează un plus de siguranță.

Conducătorul auto se poate bucura de siguranță deplină, manevrabilitatea și controlul fiind optime în permanență.

 • Altă calitate dată de designul inovator al Dunlop este siguranță în viraje, iar surplusul de dioxid de siliciu conferă un mai bun comportament când vine vorba despre aderență, accelerație și frânare.
 • De asemenea, anvelopele Dunlop sunt foarte rezistente.

Anvelopele de iarnă Dunlop se află la un nivel de calitate mult peste nevoile cotidiene.

4. Bridgestone

Bridgestone produce anvelope de iarnă încă din 1931 la cel mai înalt standard de calitate. Astfel, compania dezvoltă continuu soluții inovatoare pentru siguranță maximă chiar și pe șosele înghețate.

 • Origine Anvelope: Japonia

În principiu, anvelopele Bridgestone sunt dezvoltate și testate pentru condițiile meteorologice scandinave astfel încât să facă față chiar și în cele mai dificile condiții.

O atenție deosebită este acordată manevrabilității și confortului la volan.

Acestea se regăsesc pe primele poziții ale topurilor atunci când vine vorba despre toate cerințele unor anvelope de iarnă, garantând siguranța deplină atât pe carosabilul ud cât și pe carosabilul acoperit cu zăpadă.

Anvelopele de iarna de la Bridgestone sunt prevăzute cu o tehnologie specială lamelară pentru a îmbunătății  semnificativ aderența oferind o suprafață de contact mai lată indiferent de  condițiile meteorologice.

 • Cele mai noi generații de cauciucuri Bridgestone sunt fabricate dintr-un amestec de cauciuc cu conținut crescut de siliciu pe banda de rulare.
 • De asemenea, sunt prevăzute cu tehnologie ultra-modernă de reducere a zgomotului.
 • Nu în ultimul rând, sunt fruntașe și când vine vorba despre raportul calitate – preț.

3. Pirelli

Gama de produse Snowcontrol de la Pirelli garantează confort și control perfect asupra vehiculului chiar și în cele mai dificile condiții.

 • Origine Anvelope: Italia

Aceste anvelope de iarnă sunt prevăzute cu canelurile late, longitudinale ce permit dispersia rapida a apei și garantează o manevrabilitate foarte bună chiar și în cazul unei acvaplanări.

Pentru un condus pe zăpadă în condiții de siguranță, aceste cauciucuri asigură o tracțiune optimă prin nervuri la nivelul muchiilor zimțate oblic, de pe suprafața de rulare a anvelopelor, și prin poziționarea convergentă a șanțurilor, ceea ce contribuie la reducerea distanței de frânare chiar și pe carosabilul înzăpezit.

 • Anvelopele de iarnă Pirelli au avut prezentat rezultate bune la testele efectuate de specialiști.
 • Rezistența ridicată la uzură și consumul redus de carburant, cât și comportamentul optim pe carosabil înzăpezit, au făcut ca aceste anvelope să fie prezente pe primele poziții în topuri.

2. Continental

Deși este posibil ca numele acestei mărci să nu vi se pară la fel de sonor ca altele de pe primele poziții din top, anvelopele Continental sunt cunoscut ca fiind de cea mai înaltă calitate.

 • Origine Anvelope: Germania

Cu sediul în Germania, compania produce și sisteme de frânare și alte componente de autovehicule.

Frânarea pe carosabil umed și înghețat a fost dintotdeauna o caracteristică decisivă a cauciucurilor de iarnă de la Continental. Un număr mare de caneluri și amplasarea specială a șanțurilor și a lamelelor asigură aderență excelentă chiar și pe zăpadă.

 • Profilurile inovatoare ale anvelopelor de iarnă de la Continental contribuie la o dispersie foarte bună a apei, ceea ce reduce riscul de acvaplanare, contribuind astfel la mai multă siguranță în trafic pe timp de iarnă.
 • Aceste avantaje contribuie și la performanța generală a anvelopelor, la manevrabilitatea bună la viteze mari și reducerea distanței de frânare.
 • Publicațiile de specialitate renumite testează periodic calitatea diverselor anvelope premium, iar anvelopele de iarnă de la Continental reușesc permanent, în fiecare an, să obțină rezultate excelente.

Fiind produse de înaltă calitate fabricate prin tehnologii de ultimă generație, cauciucurile de iarnă Continental se pot lăuda cu performanțe îmbunătățite și o rezistență mare la uzură datorita rigidității uniforme și a distribuirii de presiune în funcție de zona de contact cu carosabilul.

1. Michelin

În fiecare an, organizații independente de presă, cluburi auto  și asociații de consumatori publică rezultatele testelor efectuate pe diferite mărci și tipuri de anvelope.

 • Origine Anvelope: Franța

Pentru anvelopele de iarnă și anvelopele all-season, sunt efectuate, de asemenea, testele pe zăpadă și polei: mobilitate, frânare, comportament, tracțiune în viraje.

În ultimii ani, anvelopele Michelin sunt considerate cele mai bune.

Compania pune la dispoziția șoferilor mai multe modele de anvelope de iarnă, cum ar fi:

 • Michelin Aplin
 • Michelin Pilot Alpin
 • Michelin Agilis Alpin

astfel încât autovehiculele să fie pregătite pentru orice situație, oricât de neplăcute ar fi condițiile meteo – zăpadă, gheață sau noroi.

 • Modelele de anvelope cu lamele garantează siguranță maximă. Apa și noroiul sunt dispersate, iar aderența bună asigură o manevrabilitate și stabilitate excelentă chiar și pe cele mai înzăpezite drumuri.
 • Compoziția inovatoare a cauciucului din care sunt realizate aceste anvelope aduce aderență excelentă și siguranță deplină la frânare, chiar și la viteze mari.
 • Cauciucurile de iarnă Michelin din seria Alpin asigură o longevitate dată de rezistența la uzură și distribuirea optimă a presiunii.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil