TopGear.ro Hybrid & Electrice Volkswagen vrea să bată Tesla în cursa mașinilor electrice

Volkswagen vrea să bată Tesla în cursa mașinilor electrice

de TopGear

Herbert Diess, directorul general al Volkswagen Group, îi trimite un mesaj lui Elon Musk: Vrem să batem Tesla.

În timp ce Tesla a deschis calea în domeniul mașinilor electrice, VW cumpără companii de software și acumulează investiții în vehicule durabile și celule de baterii, a declarat Diess la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția. „Este o cursă deschisă”, a spus Diess.

Valoarea de piață a companiei Tesla a depășit VW pentru prima dată în această săptămână, chiar dacă compania americană vinde mai puțin în comparație cu totalul de mașini pe care VW le produce.

Cu toate acestea, Tesla are un avantaj competitiv în ceea ce privește mașinile și software-ul mașinilor electrice, precum și tehnologii care stau la baza unei schimbări către o mobilitate mai curată.

Rivalitatea dintre cele două brandu-uri este subliniată de planul lui Musk de a înființa o fabrică în apropiere de Berlin, în inima industriei auto din Germania, scrie autonews.com.

Chiar dacă sunt concurenți, Diess și Musk au păstrat legături oarecum prietenoase. În octombrie, CEO-ul german a numit Tesla drept un concurent serios care a împins industria spre sustenabilitate, la doar câteva săptămâni după ce miliardarul din Africa de Sud a replicat că Diess face mai mult decât orice CEO pentru mașinile electrice.

Diess și-a declarat respectul pentru Musk în Davos, spunând că gama de produse Tesla „descrie viitorul industriei auto”.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!