TopGear.ro Actualitate 10 accesorii auto de ajutor la drum lung

10 accesorii auto de ajutor la drum lung

de TopGear

Călătoriile lungi cu mașina sunt printre cele mai relaxante activități pentru pasionații de condus. La volanul unei mașini bune, cu muzica preferată în boxe, te  poți bucura de libertatea spațiului pe care îl parcurgi, kilometru după kilometru.

Din fericire, întreaga experiență poate fi și mai confortabilă cu ajutorul câtorva accesorii pe care este recomandat să le iei cu tine. Indiferent că este vorba despre device-uri electronice, de materiale pentru deszăpezire sau accesoriile pentru camping, verifică lista de mai jos înainte să pleci.

1.   Suportul auto pentru telefonul mobil

Primele doua lucruri pe care le faci după ce te urci în mașină, pentru a porni la drum lung: 1. Îți setezi destinația pe GPS și 2. Potrivești telefonul în suportul auto montat pe parbriz sau pe bord. Vei putea, astfel, urmări pe ecran indicațiile primite și vei putea vedea toate notificările, fără să îți iei mâinile de pe volan.

2.   Încărcător pentru telefonul mobil

Să pleci la drum fără telefon este de neimaginat. La fel și să rămâi fără baterie, în timp ce ești pe autostradă. Firul pentru încărcat telefonul este de nelipsit în bagajele pentru drumuri lungi, așa că, asigură-te că îl ai și la îndemână.

3.   Încărcător auto brichetă

Toate device-urile pe care le ai tine au nevoie să fie încărcate. Indiferent că vorbim despre telefon sau despre țigara electronică, adaptorul pentru brichetă vă trebui să fie ușor de găsit și folosit.

4.   Saltea gonflabilă

Călătoriile lungi pot fi foarte obositoare așa că, un somn odihnitor este tot ce ai nevoie, din când în când. În special, dacă te prinde noaptea pe drum, cel mai indicat ar fi să tragi pe dreapta, să montezi salteaua gonflabilă pentru mașină și să faci o pauză binemeritată.

5.   Pătură groasă

Cele mai citite articole

Pentru un somn odihnitor, mai ales, pe timp de noapte, asigură-te că ai pus în portbagaj o pătură groasă, ca să te învelești. Împreună cu salteaua gonflabilă, vei avea amenajat în mașină un adevărat dormitor pe roți.

6.   Organizator pentru locurile din spate

Cand ești la volan, nu ai timp să așezi la loc în bagaje toate lucrurile pe care le folosești pe parcurs. Niște organizatoare cu multe buzunare, care se montează pe spătarul scaunelor și pot fi accesate chiar și în timpul călătoriei, sunt cea mai bună idee pentru o mașină curată.

7.   Aspiratorul pentru mașină

Și, pentru că tot suntem la capitolul curățenie, să nu uiți să iei cu tine aspiratorul pentru mașină. Este mic, nu ocupă mult loc și își va dovedi eficiența. Te vei putea bucura de o mașină îngrijită, indiferent dacă vei petrece mai multe zile pe drum.

8.   Lada frigorifică

Câteva sucuri la rece sau ceva de mâncare vor face opririle mai plăcute. Fiindcă este mult mai eficient să cumperi tot ce ai nevoie, înainte de plecare, alimentele perisabile sau cele care se consumă reci pot fi depozitate, fără probleme, în lada frigorifică.

9.   Portbagaj auto detașabil

Multe zile pe drum înseamnă și multe bagaje, inclusiv alimente. Pentru a avea mai mult spațiu la dispoziție, montează un portbagaj auto detașabil. Vei avea loc pentru toate ce vrei să iei cu tine și nu va trebui să renunți la niciunul dintre obiectele necesare pentru un drum lung.

10.                Materiale pentru deszăpezire

Dacă vei călători iarna, nu uita să iei cu tine obiectele necesare pentru deszăpezirea mașinii: racleta, măturica specială, o lopată și chiar nisip sau material antiderapant. Deoarece drumurile lungi în sezonul rece se pot transforma în adevărate aventuri pe zăpadă și polei, este bine să fii pregătit.

 Ca să elimini momentele neplăcute și să te poți concentra pe alte detalii, intră pe https://ptc-auto.ro/ și vei găsi articolele care îți lipsesc.

Cele mai citite articole

Related Articles