TopGear.ro Actualitate 4 chiuvete din marmura pentru o baie eleganta

4 chiuvete din marmura pentru o baie eleganta

de TopGear

In designul interior, marmura este asociata, frecvent, cu eleganta, luxul si bunul gust. Albul cu linii gri este inconfundabil si aproape o marca, insa, aceasta piatra naturala este disponibila intr-o gama variata de culori. Introducerea marmurei in locuintele moderne nu este o inovatie, ci, o inspiratie din baile romane si din palatele care isi pastreaza, dupa secole, splendoarea de odinioara. In cele ce urmeaza iti prezentam patru modele de chiuvete din marmura care s-ar potrivi perfect in baia ta eleganta.

Lavoar deasupra blatului

Intr-o baie moderna, marmura poate fi folosita ca material preponderent sau ca element protagonist. Orice varianta ai alege, va atrage toate privirile. Roca poate fi prelucrata pentru pardoseli, pereti, blaturi, chiuvete, cazi sau accesorii. Atunci cand alegi un lavoar din marmura asezat deasupra unui blat, acesta va domina intreaga incapere. Culoarea poate fi aceeasi cu a blatulului sau complementara. Lavoarul poate fi integral deasupra blatului, sau ingropat foarte putin, la baza. Combinatia corecta de materiale, culori, sanitare si accesorii iti va aduce un plus de eleganta in baia ta moderna. Forma lavoarului poate fi cuboida, cubica, sferica sau ovoida.

Chiuveta integrata in blat

Daca nu doresti ca blatul sa coboare prea mult pentru a face loc lavoarului asezat deasupra, alege o chiuveta din marmura ingropata in blat. Astfel, vei obtine o singura linie la nivelul blatului, intr-o simetrie perfecta. In acest aranjament, te va interesa mai mult aspectul interior al cuvei lavoarului, deoarece, partea exterioara este mascata sub blat. Efectul vizual poate fi unitar daca alegi acelasi material si aceleasi nuante pentru blat si chiuveta, sau complementar, daca le vrei diferite.

Piedestal

Un lavoar cu piedestal din marmura este, in sine, o declaratie de eleganta si lux. Aceasta solutie poate fi impusa de instalatia sanitara a baii sau aleasa din ratiuni estetice. In incaperile in care scurgerea este asezata in pardoseala, tevile trebuie dispuse vertical de la baza chiuvetei pana la nivelul podelei. Pentru a nu ramane vizibile, le poti acoperi cu un piedestal de jur imprejur. Aspectul este garantat, deoarece marmura, indiferent de culoare, creeaza senzatia de monumentalitate. Partea buna este ca poti alege diferite forme, atat pentru lavoarul propriu-zis, cat si pentru picior. Clepsidra perfecta sau diforma, aspectul de vaza sau de ceasca imensa pot fi solutii, daca alegi forme rotunde. In schimb, daca iti plac figurile geometrice drepte, ai la dispozitie o varietate de cuboide sau piramide menite sa creeze un efect vizual spectaculos.

Creeaza-ti singur modelul preferat

Daca esti adeptul personalizarii casei tale cu idei si executii proprii, te vei imprieteni rapid cu marmura. Cu doar cateva placi debitate corespunzator, iti vei confectiona un loc unic de spalat. Spre exemplu, pentru o baie de dimensiuni medii, din patru placi de marmura poti confectiona un blat si trei pereti laterali care delimiteaza locul chiuvetei. In locul unui lavoar traditional, pe noul blat poti aseza patru placi de marmura de dimensiuni mai mici, doua dreptunghiulare si doua patrate. In mijlocul blatului, trebuie sa decupezi in forma de scurgere, pentru a instala tevile. Asezarea lor, unite in pozitie verticala, va crea un cuboid deschis in partea superioara. Trebuie doar sa le lipesti ermetic si sa conectezi tevile de scurgere. Dupa asezarea chiuvetei self-made, trebuie sa gauresti din nou blatul in partea superioara, pentru a instala bateria de alimentare cu apa.

Rezistenta marmurei si aspectul elegant si luxos o transforma in alegerea ideala pentru baile moderne. Culorile si finisajele se potrivesc perfect celor mai diverse stiluri arhitecturale si de design interior. Un lavoar din marmura este estetic, functional si durabil.

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!