TopGear.ro Actualitate 4 criterii după care să te ghidezi pentru a-ți alege mașina ca un expert

4 criterii după care să te ghidezi pentru a-ți alege mașina ca un expert

de TopGear
4 criterii după care să te ghidezi pentru a-ți alege mașina ca un expert

Ce mașină să-mi cumpăr? Aceasta este o întrebare la care răspunsul vine în ultimii ani din ce în ce mai greu, cu atâtea mărci și modele disponibile astăzi. Varietatea nivelurilor de finisare și abundența de caracteristici și opțiuni suplimentare sunt alte motive pentru care achiziția unui autoturism poate părea copleșitoare. 

Învață din acest material cum îți poți alege mașina ca un expert auto, din ghidul cu X pași pe care ți l-am pregătit mai jos.

1.Identifică-ți nevoile

Poate părea redundant, dar cel mai important aspect atunci când îți cumperi o mașină este să te întrebi de ce ai nevoie de ea. Vrei s-o utilizezi pentru a te deplasa până la muncă și înapoi, adică te poți orienta către o caroserie mai mică? Vrei să o poți folosi și în vacanțe, adică ai nevoie de mai mult spațiu, așa cum îți oferă și noul Ford Puma? Ori poate vrei ca mașina pe care ți-o cumperi să te ajute să câștigi mai mulți bani, înscriindu-te pe o platformă de ridesharing, deci ai nevoie de spațiu și un nivel ridicat de confort?

Poți începe prin a face o listă cu caracteristici pe care mașina trebuie să le aibă, pentru a filtra cât mai bine ofertele auto ale pieței.

2.Setează un buget

Să fim serioși, cu toții visăm la ultimul model de Tesla, dar nu toți avem, cel puțin deocamdată, bani să îl parcăm în garaj. Setarea unui buget de care dispui va restrânge și mai mult numărul mare de oferte peste care poți da pe siteurile de profil, facilitând găsirea vehiculului pe care îl vei putea cumpăra. 

Cele mai citite articole

Fii realist, nu optimist, și nu seta un buget mai mare decât cel pe care ți-l poți permite, lună de lună, fără să uiți că la costul de achiziție al unei mașini pe care, probabil, vei vrea să o cumperi în leasing, se va adăuga și cel de întreținere.

3.Caută recenzii despre modelul la care visezi

Trăim în era în care recenziile pot schimba peste noapte soarta produselor sau a serviciilor. Acest aspect nu este decât în avantajul nostru, al cumpărătorilor, pentru că reprezintă cea mai sigură cale către o achiziție de care vom fi mulțumiți.

E important să urmărești atât recenzii ale experților, de la persoane care știu cu adevărat la ce se uită și care pot analiza detaliile fine ale performanței fiecărei mașini, cât și recenziile clienților, de la persoanele care dețin efectiv vehiculele și le conduc zilnic.

4.Găsește cel puțin încă o ofertă

Exceptând situația în care îți vei cumpăra o mașină din reprezentanță, pentru restul ocaziilor peste care dai găsește cel puțin încă o alternativă. Ai găsit mașina care îți întrunește toate criteriile pe care le căutai? Minunat, acum continuă să cauți și alte oferte! Nu cumpăra niciodată la primul impuls, pentru că, așa cum probabil știi deja, e minunat să ai alternative. În acest fel, vei fi dispus să negociezi mai mult și astfel toată tranzacția va fi în avantajul tău. 

Și, hai să fim serioși, uneori poți găsi și în a doua pagină de Google oferte excelente! Deci caută mai multe oferte!

Așadar, în concluzie, rămâi realist și pragmatic atunci când îți alegi o mașină și neapărat ține cont de bugetul de care dispui, dar și de nevoile tale. Și nu uita – Cea mai tare mașină de pe planetă îți va fi inutilă dacă nu face treaba de care tu ai nevoie.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil