TopGear.ro Actualitate Mașinile șoferilor băuți, confiscate și vândute la licitație! Unde se va întâmpla?

Mașinile șoferilor băuți, confiscate și vândute la licitație! Unde se va întâmpla?

de TopGear

Un proiect de lege aprinde spiritele printre șoferi. În Republica Moldova, mașinile celor care sunt depistați băuți la volan ar putea fi confiscate și vândute la licitație.

Ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Pavel Voicu, dezvăluie o serie de proiecte care vizează înăsprirea pedepselor pentru cei care sunt prinși băuți la volan, scrie Agora.md.

Vom considera asta o infracțiune, iar mașina va fi confiscată pe viață și va fi vândută la licitație. Pentru conducerea cu viteză excesivă vom veni cu o înăsprire. Vom propune ca cei care încalcă să nu mai beneficieze de 50% achitare în cazul în care achită în 72 de ore. Dacă ei nu înțeleg că viața are propritate, suntem nevoiți”, a spus Voicu.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Național de Patrulare, 51 de șoferi testați cu aparatul etilotest au consumat alcool înainte de a urca la volan săptămâna trecută.

Cele mai citite articole

Ministrul Pavel Voicu a vorbit și despre instalarea mai multor camere video pentru monitorizarea traficului. Camerele vor atenționa șoferii că vor fi prinși mai ușor. Se va înregistra încălcarea vitezei, va fi făcut calculul. Aici suntem în colaborare cu Ministerul Finanțelor ne vom gândi la o formă ca cei care au de achitat amenzi să fie considerați datornici statului”.

Voicu vrea și să-i premieze pe polițiștii moldoveni care nu iau mită: „Pentru prima dată în ultimii ani, avem peste 40 de cazuri de corupere activă. Mă bucur că polițiștii declară la SPIA la CNA pe șoferii care propun mită de la 300 până la 800 de dolari. Mă bucur că au înțeles care poate fi pericolul. Ne gândim să încurajăm polițiștii să renunțe la mita care li se propune”, a declarat oficialul.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil