TopGear.ro Diverse 5 reguli de bază pe care le respectă orice parior responsabil

5 reguli de bază pe care le respectă orice parior responsabil

de TopGear

Pariurile reprezintă o activitate de timp liber care îmbină frumusețea sportului cu abilitățile de a evalua și pune pronosticuri. Nu este ușor să pui beturi care se și confirmă, dar tocmai în acest lucru stă plăcerea. Norocul este un factor care influențează și pariurile, dar pe care nu putem să-l controlăm. Astfel, satisfacția unui bilet reușit este mereu ridicată. Unii jucători ajung să acorde excesiv de mult timp pariurilor și să cheltuiască sume exagerate în raport cu veniturile lor. Indiferent dacă ești parior începător sau avansat, trebuie să știi cum să eviți un astfel de comportament. De aceea, ți-am pregătit o listă care conține cinci reguli de bază pe care le respectă orice parior responsabil. 

Formează-ți un buget de pariuri

Organizarea unui buget de pariuri nu înseamnă doar să aloci o anumită sumă pentru betting, ci să îți formezi o strategie de pariere în acord cu riscurile și șansele de câștig. De exemplu, poți să pui la Winner pariuri pe sporturi diverse, dar trebuie să gestionezi banii astfel încât să nu pierzi excesiv. Bugetul pentru betting nu trebuie să afecteze necesarul financiar al fiecărei zile pentru că riști să aluneci dintr-o problemă în alta. 

De asemenea, ține cont de cheltuielile de la activitățile de gambling și nu amesteca banii de pariuri cu cei pentru jocuri de noroc. Este ușor să treci de la sloturi la pariuri și înapoi fără să te gândești ce se întâmplă cu banii, dar o astfel de pariere îngreunează managementul fondurilor. Când studiezi atent câștigurile și pierderile de la pariuri, poți să identifici punctele slabe sau forte din strategia ta și, în general, să controlezi banii mai bine.

Consideră pariurile un hobby

Spre deosebire de jocurile de noroc, pariurile depind și de cunoștințele despre sport și capacitatea analitică a fiecăruia. De aceea, este tentant să te gândești că poți transforma bettingul într-un job, mai ales dacă ai o perioadă bună, în care pronosticurile îți reușesc. Pariurile sunt, însă doar un hobby imprevizibil, astfel că nu există nicio garanție că vei câștiga mereu. Consideră-le doar o activitate de relaxare, care trebuie limitată atât temporal, cât și financiar. 

Nu paria când bei alcool

Cele mai citite articole

Alcoolul nu se împacă bine cu judecata și cu simțurile măsurii și riscului. De aceea, atunci când consumi alcool, renunță la pariuri și distrează-te altfel. Sub influența alcoolului, riști să pui pronosticuri greșite și să mizezi sume mari. Nu vrei să te trezești a doua zi cu mulți bani lipsă, nu?

Nu paria emoțional

Sporturile sunt pasionante, dar când pui și bani la bătaie pe rezultat… emoțiile ajung la cote înalte. Este firesc să trăiești intens eșecul sau victoria echipei preferate, dar nu paria în funcție de emoții. Un bilet reușit te poate face să riști și mai mult, iar un eșec îți poate trezi dorința de a recupera suma pierdută. Pariurile la recuperare au rareori succes, mai ales când plasezi beturi frenetic, fără să analizezi măcar puțin statisticile și șansele fiecărui competitor. Pune preț pe rațiune, nu pe instinct sau intuiție. Vei vedea că astfel limitezi pierderile și, în același timp, te distrezi foarte bine. 

Păstrează un interval rezonabil pentru pariere

Timpul zboară când faci lucruri plăcute, inclusiv când pariezi. Când ești concentrat pe meciuri sau urmărești evoluția cotelor, este ușor să pierzi noțiunea timpului. Stabilește un interval de pariere, astfel încât să nu pierzi ore întregi. Ai nevoie de timp și pentru alte activități personale, sociale și profesionale. Câteva bilete ajung pentru distracție, iar uneori unul singur, format din câteva evenimente, este tot ce îți trebuie ca să te relaxezi după o zi încărcată.

Dacă vrei să fii un parior fericit, trebuie să fii și responsabil. Ține cont de regulile de mai sus și pariază pe sporturile preferate.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil