TopGear.ro Actualitate Cum te pregatesti pentru o vacanta la volanul autoturismului tau?

Cum te pregatesti pentru o vacanta la volanul autoturismului tau?

de TopGear

Ne aflam in perioada vacantelor si tot mai multa lume se gandeste la zilele de concediu. Daca pentru vacanta care urmeaza ai optat sa pornesti la drum la volanul masinii tale, atunci trebuie sa te ocupi de anumite aspecte inainte de a porni la drum. Si nu vorbim aici doar despre pregatirea documentelor de calatorie sau de gasirea destinatiei potrivite pentru vacanta.

Pregatirea vizeaza autoturismul la volanul caruia urmeaza sa pornesti in vacanta. Este foarte important sa te asiguri de faptul ca autoturismul este in conditii optime pentru a parcurge distante lungi. Cu atat mai mult daca urmeaza sa pornesti la drum inspre o destinatie dincolo de granitele tarii.

Efectueaza revizia periodica

Primul pas pentru a te asigura ca totul functioneaza in parametrii optimi in cazul autoturismului este sa efectuezi revizia periodica. Chiar daca nu a trecut inca 1 an de zile de la ultima revizie, daca vrei sa pornesti la drum este bine sa te asiguri de faptul ca totul este perfect functional. Verificarea motorului, a cutiei de viteze si a franelor trebuie sa fie un obicei pe care orice sofer care urmeaza sa pornesca la drum in vacanta trebuie sa il deprinda. In cazul in care esti soferul unui autoturism pe transmisie automata, atunci este recomandat sa apelezi la un service specializat in reparatii cutii automate Bucuresti.

Fa schimburile de ulei

Cele mai citite articole

Un alt aspect de avut in vedere inainte de a pleca la drum este sa faci schimburile de ulei. Fie ca vorbim despre uleiul de motor sau uleiul de frana, este foarte important ca acestea sa fie schimbate la momentul potrivit. Pentru ca nu iti doresti ca in vacanta sa te ocupi de intretinerea autoturismului sau sa pierzi timp prin service-uri auto, este recomandat sa faci acest lucru inainte de a pleca inspre destinatia de vacanta.

Asigura-te ca documentele privind masina sunt in regula

Foarte important este ca toate actele si documentele care vizeaza autoturismul sa fie in regula si in perioada de valabilitate. Dincolo de actele soferului, documentele privind autoturismul si asigurarile pentru masina trebuie sa fie in perioada de valabilitate. În plus, dacă intenționați să conduceți în străinătate, asigurați-vă că aveți un Romanian International Driving Permit pentru a evita orice complicații legale. Nu este deloc placut sa ai de rezolvat aspecte legate de documentele masinii atunci cand te afli in vacanta.

Nu pleca la drum daca exista defectiuni

Chiar daca ti-ai planificat vacanta cu multe luni inainte, se prea poate sa apara o problema sau o defectiune la autoturism chiar inainte cu cateva zile de a pleca. Ei bine, daca defectiunile sunt majore, se recomanda sa rezolvi problema sau sa alegi o alta varianta de transport. Mai ales in cazul defectiunilor la motor sau la cutia de viteze. Poti apela la un service autorizat care ofera reparatii cutii automate Bucuresti si care ofera promptitudine in remedierea defectiunilor. Astfel vei putea sa rezolvi problemele si sa pleci in timp util in vacanta.

Tine cont de aceste cateva sfaturi si cu siguranta ca te vei bucura de o vacanta minunata, fara probleme la autoturismul cu care pleci in vacanta.

Cele mai citite articole

Related Articles