TopGear.ro Actualitate 9 secrete pe care orice pasionat de pariuri sportive trebuie să le cunoască

9 secrete pe care orice pasionat de pariuri sportive trebuie să le cunoască

de TopGear

În România există o listă lungă de agenții de pariuri licențiate, astfel că pariorii au de unde să aleagă atunci când doresc să își „exercite” acest hobby. Toate platformele le oferă șansa de a se distra, însă sunt puțini jucătorii care reușesc să combine plăcutul cu utilul.

Cu alte cuvinte, cei mai mulți pasionați sunt nevoiți să își realimenteze contul în fiecare lună. Se întâmplă așa pentru că nu cunosc câteva „secrete” ale pariurilor. Sau, dacă le cunosc, nu țin cont de ele:

Pariurile online sunt mai avantajoase

Progresul tehnologic a creat o facilitate de nota zece pentru pariori, care în prezent pot plasa bilete pe internet, la orice oră, de oriunde s-ar afla. Este un lucru nemaipomenit să te poți distra fără a fi condiționat de prezența într-un loc anume. Acest mare avantaj este completat de alte două care țin de finanțe: online nu se plătește taxă pe miza biletului, iar impozitul este reținut doar când sunt retrași bani din cont. 

Priceperea se vede pe termen lung

Oricine poate câștiga câteva bilete în două zile, așa cum chiar și un profesionist poate fi pe minus într-un anumit interval. Pe termen scurt, diferența poate fi făcută de noroc sau de ghinion. Priceperea se vede pe parcursul unui sezon întreg, de aceea jucătorii trebuie să aibă răbdare și să nu își piardă luciditatea din cauza unei serii necâștigătoare.

Nimeni nu poate fi expert în toate competițiile

În pariurile sportive există și termenul de „expert”, care definește un jucător ce dă majoritatea ponturilor câștigătoare. În această categorie intră tipsterii de pe site-urile de profil. Așa cum se poate observa pe orice platformă pe care sunt postate „ponturi”, fiecare tipster este specializat în una, maxim două competiții, pe care le urmărește în detaliu. Pariorii care cred că se pricep la tot ce mișcă într-un sport (sau, mai rău, în mai multe sporturi) se amăgesc.

Site-urile agențiilor sunt cele mai tari „televiziuni de sport”

Cele mai citite articole

Cel mai mare ajutor în specializarea pe o anumită competiție este oferit tocmai de bookmakeri. Site-urile agențiilor de top transmit în fiecare an zeci de mii de meciuri în format video live, din fotbal și din alte sporturi populare. Astfel, pe o platformă de pariuri pot fi văzute întâlnirile din NBA, Bundesliga, Serie A, LaLiga, Ligue 1, NHL, MLS, chiar și din Superliga României. Nicio televiziune de sport nu poate avea o ofertă de transmisiuni atât de generoasă.

În general, statistica nu „minte”

În orice sport există surprize, care strică periodic biletele celor ce sunt superficiali în analizarea meciurilor.  Nu toate rezultatele „ilogice” pot fi anticipate, însă multe din „bombe” pot fi dezamorsate prin studierea atentă a statisticii.  Istoricul confruntărilor directe, sau rezultatele de acasă sau din deplasare obținute de echipe în fața unor adversare similare pot reprezenta un indiciu prețios. Analizarea statisticii nu exclude monitorizarea informațiilor la zi despre cele două formații, sau despre cei doi sportivi (în cazul disciplinelor individuale).

Cele mai multe pariuri de valoare apar live

Unul dintre cele mai importante „secrete” ale jucătorilor de succes este că ei plasează exclusiv pariuri de valoare. Un pariu are valoare atunci când cota reală a selecției (cea care reflectă cel mai exact probabilitatea de câștig) este mai mică decât cota oferită de operator. Cele mai multe pariuri de acest gen apar în timpul desfășurării partidelor, întrucât soft-urile care actualizează cotele nu țin cont de cursul jocului, ci de statistici și de timpul rămas până la finalul intervalului de referință.

Unele metode de plată nu activează ofertele promoționale

Pasionații de pariuri sportive aleg casa de pariuri online și în funcție de ofertele promoționale, care pot consta în pariuri bonus. Unii dintre ei nu citesc, însă, regulamentul operatorului și nu iau la cunoștință faptul că ofertele respective pot fi activate numai prin folosirea anumitor metode de plată, cum ar fi cardul bancar, și nu portofelele electronice. Astfel, distracția este înlocuită de o revoltă nejustificată la adresa agenției.

Pariorii văd meciurile cu alți ochi

Majoritatea pasionaților pariază pentru adrenalină. Un bilet plasat pe un meci care altminteri i-ar fi indiferent microbistului din punct de vedere emoțional transformă acel joc într-un eveniment urmărit cu pulsul mărit. Această particularitate face ca unii jucători să nu mai savureze spectacolul sportiv, fiind acaparați de presiunea deznodământului biletului.

Internetul este plin de „capcane”

Mai este un lucru foarte important pe care ar trebui să îl cunoască orice pasionat de pariuri sportive: pe internet sunt tot felul de indivizi care vând „ponturi sigure sută la sută”. Pariorii serioși știu că nu există așa ceva. Nimeni nu poate pune mâna în foc pentru un rezultat, chiar dacă, prin absurd, ar ști sigur că partida este aranjată. Aceste anunțuri sunt doar capcane în care cad naivii.

Cele mai citite articole

Related Articles