TopGear.ro Actualitate Alege un autocar second hand de pe o platformă de anunțuri auto, ca să faci economie!

Alege un autocar second hand de pe o platformă de anunțuri auto, ca să faci economie!

de TopGear

Alege un autocar second hand de pe o platformă de anunțuri auto, ca să faci economie!

Vrei să cumperi un model de autocar nou sau chiar second hand perfect funcțional și să intri pe segmentul de transport de pasageri prin charter, să lucrezi pe nișa transportului de persoane turistic urban sau interurban? Autoline.ro este cel mai bun spațiu online pentru asta.

Alegerea și cumpărarea primului autobuz sau autocar nu este lucru ușor. Evident, înainte de orice trebuie ca să îți fie foarte clar cât vrei să investești și pentru asta poți conta inclusiv pe sfatul și sprijinul unor consilieri experimentați din domeniu. În egală măsură este important să cunoști și segmentul în care urmează să activezi. Poate să fie vorba de transport de călători urban, interurban sau internațional. 

Chiar și pentru cei care sunt familiarizați cu lumea vehiculelor de acest fel, decizia de a cumpăra un autocar poate declanșa o serie de întrebări. Indiferent de scop, care poate fi, de exemplu, punerea la dispoziție pentru închiriere, extinderea unei flote preexistente, furnizarea de servicii charter sau turistice, o întrebare ridicată frecvent de cei care aleg acest tip de achiziție este următoarea: “Merită cumpărat un autocar nou sau mai degrabă unul folosit??

Autocar nou vs. autocar folosit

Motivul din spatele acestei întrebări se referă la raportul cost-beneficiu investițional într-un fel care este legat de numeroasele avantaje pe care le poate oferi această alegere, necesitatea de a cheltui resurse mari și o mai mare ușurință în negociere.

Care sunt avantajele alegerii de a cumpăra un autobuz second hand?

Achiziționarea unui model second hand este o alternativă aleasă de numeroase companii de profil, deoarece aceasta opțiune unde este văzută ca o oportunitate de investiție care prezinta un cost-beneficiu mai bun și, în mod firesc, un preț mai accesibil, mai ales in cazul firmelor care nu au un capital generos. În plus, mai există și alte elemente la fel de avantajoase, precum ar fi birocrația mai redusă și o tranzacție mult simplificată.

Alte puncte pozitive legate de această alegere ce se pot enumera sunt:

  • Costul redus

Cele mai citite articole

Un autocar folosit, comparativ cu unul nou-nouț, necesită o investiție mai mică, chiar dacă este dotat cu exact aceleași dotări. Acest preț mai mic face posibil ca proprietarul unei flotile de autocare, de exemplu să cumpere mai mult de un vehicul sau, chiar, să achiziționeze un model ceva mai bun, mai adecvat pentru activitatea companiei, în condițiile în care va cheltui mult mai puține resurse decât ar avea nevoie pentru a investi într-unul abia ieșit din fabrică.

  • O mai largă gamă de opțiuni disponibile

Un alt punct pozitiv al investiției într-un autocar second hand este multitudinea de modele disponibile pe autoline.ro dintre care proprietarul flotei auto respective poate alege. Își poate evalua nevoile și cerințele afacerii, optând pentru un autocar un pic mai vechi, dar la un preț rezonabil sau alegând un model cu ceva kilometri la bord, dar care are dotări moderne, dar pe care să îl ia pe o sumă mult mai accesibilă.

  • Mai puțină birocrație

Birocrația pe care o implică achiziționarea unui autocar nou (scoaterea documentației autobuzului, trecerea prin inspecția necesară transportului de persoane) se reduce semnificativ atunci când vine vorba de un vehicul folosit.

Asta pentru că, în cazul procurării unui autocar second hand, de regulă va fi necesar doar transferul documentelor. Acest este unul dintre motivele importante care îi face pe proprietarii de parcuri auto să parieze pe această alternativă.

Prin urmare, dacă ai nevoie să îți reînnoiești flota sau dacă intenționezi să îți extindeți activitatea, dar nu ai un capital mare pentru a investi într-una autocar nou, ia în considerare posibilitatea de a opta pentru un vehicul second hand și, dacă ai toată precauția necesară, te vei putea bucura de diversele avantaje pe care ți le va oferi această alegere.

Intră pe Autoline.ro și alege modelul favorit de acolo!

Cele mai citite articole

Related Articles