TopGear.ro Actualitate Alertă la Moscova: S-a furat limuzina lui Stalin!

Alertă la Moscova: S-a furat limuzina lui Stalin!

de TopGear

Este alertă la Moscova! S-a furat limuzina lui Stalin. Examplarul ultra-rar este unul dintre cele mai scumpe automobile construite vreodată în URSS.

Prima mașină sovietică blindată, un ZiS-115, i-a aparținut lui Iosif Vissarionovici Stalin și este cotată la aproximativ 2,5 milioane de euro. Limuzina a fost folosită de Secretarul General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice în anul 1949.

Automobilul se afla într-un garaj din nordul Moscovei. În noaptea de 26 spre 27 decembrie, un grup de șase hoți a pătruns în garaj, a urcat automobilul pe o platformă și au dispărut cu prețioasa încărcătură. Totul a fost filmat de camerele de supraveghere. Sistemul video a fost deja preluat de autoritățile care au declanșat o anchetă, informează presa din Rusia.

Mașina îi aparține acum oligarhului rus Ruslan Tarpan, aflat, în prezent, în arest la domiciliu. Acesta ar fi primit o notificare pe telefonul mobil, prin care a fost anunțat că automobilul a fost mișcat din loc, scrie Autoblog.md. Tarpan și-a rugat un prieten să meargă să verifice, dar acesta a găsit garajul gol.

Cele mai citite articole

Ruslan Tarpan este posesorul uneia dintre cele mai scumpe colecții de automobile de epocă din Rusia.

Opt limuzine blindate ZiS au văzut lumina zilei, în perioada 1946-1948. O versiune civilă a fost, de asemenea, construită, pentru a-i deruta pe cei care observau versiunea blindată pe șosele. La baza modelului blindat ZiS se află soluții tehnice preluate de la brand-ul american Packard.

Sub capota limuzinei, funcționa un motor de 6.0 litri, care dezvolta 140 de cai putere.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles