TopGear.ro Recomandari Care sunt principalele avantaje ale anvelopelor de iarnă

Care sunt principalele avantaje ale anvelopelor de iarnă

de TopGear

Care sunt principalele avantaje ale anvelopelor de iarnă

Odată cu schimbarea vremii și scăderea temperaturilor vin o serie de schimbări pe care ar trebui să le faci pentru confortul și siguranța ta. În primul rând, ar trebui să-ți schimbi garderoba de vară cu cea de iarnă și, asemeni ție, ar trebui să faci asta și pentru mijlocul tău de transport, doar că aici nu vorbim despre o garderobă clasică, formată din piese vestimentare, ci, mai degrabă, despre cauciucurile mașinii tale. 

Trebuie să știi din start că anvelopele sau cauciucurile, în termeni populari, se împart în două categorii în funcție de utilizare: anvelope de iarna sau anvelope de vară și anvelope all season. Anvelopele all season sunt anvelope special proiectate pentru a putea fi utilizate tot anul, după cum sugerează și denumirea lor. Anvelopele de iarnă sau cele de vară sunt anvelope sezoniere. Asta înseamnă că aceste anvelope au fost proiectate special pentru a-ți permite să manevrezi mașina mai în siguranță în condiții extreme, fie că este vorba despre îngheț sau caniculă. 

În rândurile următoare vei descoperi care sunt principalele avantaje ale cauciucurilor de iarnă și ale celor de vară:

Eficientizează manevrabilitatea

Atât anvelopele de iarnă cât și anvelopele de vară sunt recunoscute de către mai toți șoferii pentru eficiența lor în condiții vitrege. Cauciucurile de iarnă dau un randament foarte bun la temperaturi de sub 7 grade iar cauciucurile de vară sunt potrivite atunci când temperaturile sunt constant peste 7 grade și riscul de ninsoare nu mai este ridicat. Dacă vei respecta aceste barometre în schimbarea cauciucurilor, te vei putea bucura la maxim de avantajul eficienței lor. Pentru a fi sigur de calitatea produselor pe care le folosești apelează la dealeri autorizați în comerțul auto. De exemplu, pentru iarna aceasta poți apela cu încredere la anvelopele de iarna de la E-roti – acestea pot reprezenta alegerea potrivită pentru mașina ta, având în vedere raportul calitate-preț extrem de bun.

Permite șofatul fără accesorii la cauciucuri pe drumuri înzăpezite

Cele mai citite articole

Dacă apelezi la cauciucurile de iarnă nu va mai fi nevoie să montezi, pe anumite segmente de drum greu, lanțuri ajutătoare pentru a genera tracțiune mașinii tale. Cauciucurile de iarnă sunt dotate cu caneluri adânci care ajută extrem de mult ca mașina ta să tragă chiar și pe porțiuni de drum înzăpezite sau înghețate.

Micșorează mult distanța de frânare

Cauciucurile de iarnă au calitatea de a-și spori aderența chiar și în condiții vitrege, astfel, roțile nu vor mai aluneca și stabilitatea vehiculului tău va fi mai mare. Manevrele efectuate vor fi mai prompte și, automat, distanța de frânare se va micșora considerabil folosind cauciucuri destinate anotimpului rece.

Așadar, pentru o eficiență maximă, un condus fără timpi morți în condiții vitrege și o distanță de frânare mult micșorată, îți sugerez să apelezi la schimbarea cauciucurilor de vară sau all season cu cele de iarnă, la începerea sezonului rece. Pe lângă avantajele clare prezentate mai sus, trebuie să pui mereu siguranța ta și a familiei tale pe primul loc și să apelezi cu încredere la schimbarea anvelopelor atunci când timpul și condițiile o cer, indiferent de cât de costisitor poate fi. Și, între noi fie vorba, nu e chiar atât de costisitor!

sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Related Articles