TopGear.ro International Colecțiile spectaculoase de mașini ale fotbaliștilor de top

Colecțiile spectaculoase de mașini ale fotbaliștilor de top

de TopGear

Fotbaliști precum Lionel Messi și Cristiano Ronaldo câștigă anual zeci de milioane de euro, iar o parte din banii obținuți îi investesc în bolizi de lux. Așa se face că în garajul lor au o adevărată colecție formată din mașini exclusiviste și modele rare. Te invităm să descoperi în rândurile următoare ce mașini au câțiva dintre cei mai buni fotbaliști din lume. 

Lionel Messi, o colecție de 50 de milioane de dolari

Poate părea o sumă uriașă, însă în realitate reprezintă doar aproximativ 5% din veniturile pe care le-a avut în ultimii ani. Una dintre cele mai apreciate mașini din colecția sa este un Ferrari 335 S Spider Scaglietti din 1957, pe care l-a cumpărat la licitație pentru 35 de milioane de dolari. Presa a scris la acel moment că Messi a câștigat o licitație la care a luat parte inclusiv Cristiano Ronaldo. 

Starul argentinian mai are în colecție și un Pagani Zonda Tricolore de 2 milioane de dolari, un Mercedes SLS-AMG de 642 de mii de dolari, un Maserati Gran Turismo MC Strandale de 242 de mii de dolari și un Ferrari F430 Spyder de 164.500 de dolari. Mai mult, deține și numeroase modele de la Audi, Range Rover, Lexus și Cadillac.

Ajuns la 35 de ani, Messi continua să joace la cel mai înalt nivel, iar în acest sezon evoluțiile sale de la PSG sunt aproape de forma pe care o avea la FC Barcelona. Revenirea în formă este la fix pentru Messi, care se pregătește de Cupa Mondială cu Argentina, pentru care a marcat de 90 de ori în 164 de partide. 

Forma bună pe care o are a făcut ca Messi să fie considerat de specialiști unul dintre favoriții la câștigarea titlului de golgheter la Cupa Mondială. Așadar, pe site-urile ce oferă cote pariuri World Cup Messi este creditat cu șansa a treia, la o cotă de 15.00. Cu prima șansă este cotat britanicul Harry Kane (cota 9.00), urmat de francezul Kylian Mbappe (cota 10.00).

Cristiano Ronaldo – 22.5 milioane de dolari

Și Ronaldo este pasionat de mașini exclusiviste, iar piesa principală din colecția sa este un Bugatti Centodieci evaluat la 11.5 milioane de dolari. Este un model exclusivist, realizat în doar 10 exemplare. 

Cele mai citite articole

De asemenea, are și un Bugatti Chiron personalizat, cu logo-ul CR7. Ronaldo mai are în colecție trei mașini Ferrari, două Lamborghini, două Bugatti, două McLaren, două Rolls Royce, un Porsche 911 Turbo S, un Bentley Continental GT Speed și un Range Rover Sport SVR. Recent și-a cumpărat un Bentley de 225 de mii de dolari.

Cristiano Ronaldo este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, iar din vara anului trecut s-a transferat la Manchester United. Evoluțiile sale din această stagiune sunt însă sub așteptări, motiv pentru care a devenit rezervă pentru gruparea de pe Old Trafford și s-a discutat intens despre plecarea sa în vară. 

David Beckham – 20 de milioane de dolari

Considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria Angliei, Beckham este o adevărată celebritate. El a fost pasionat încă din tinerețe de mașini, iar una dintre primele pe care le-a a avut a fost un Ford Escort pe care l-a luat cu 10 mii de dolari de la colegul Ryan Giggs. 

Apoi a evoluat și a ajuns să-și cumpere inclusiv un Rolls-Royce Phantom de peste 300 de mii de dolari. Beckham are o colecție impresionantă, și-a mai luat un Rolls-Royce, are câteva Bentley-uri, un McLaren, Jaguar, Camora, Range Rover și Audi. De asemenea, este pasionat și de motociclete.

După retragerea din fotbal, David Beckham s-a mutat în SUA, iar în prezent este patronul formației Inter Miami, ce evoluează în prima ligă.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Cele mai citite articole

Related Articles