TopGear.ro Actualitate Șase sfaturi pentru planificarea eficientă a reparațiilor auto

Șase sfaturi pentru planificarea eficientă a reparațiilor auto

de TopGear

Prima condiție de care oricine trebuie să țină cont înainte de a programa operațiuni de reparații auto sau de întreținere a mașinii personale este identificarea unui service auto de încredere. La prima vedere acesta poate părea un demers simplu, însă nu este întotdeauna așa. Descoperă, în continuare 6 trucuri care te vor ajuta să rezolvi această problemă.

1. Cere recomandări în comunitate

Mecanicii care realizează reparații auto de calitate (de exemplu: reparații cutii de viteze sau reparații pompe de injecție ș.a.) își construiesc o reputație solidă în comunitatea din care fac parte. Așa că ceea ce trebuie să faci este să te informezi, să încerci să afli cât mai multe despre atelierul în care aceștia lucrează, fie din review-uri online, fie de la cunoștințe, colegi și prieteni. Demersul tău va deveni și mai relevant dacă vei pune aceste întrebări unei persoane care deține o mașină similară cu a ta.  

2. Găsește ateliere de specialitate

Atelierele service de reparații auto care se focusează pe mașini similare cu a ta pot fi cea mai potrivită alegere. Și asta pentru că acestea dețin cele mai noi echipamente potrivite pentru mașinile brandului auto respectiv, iar mecanicii care lucrează în cadrul lor este foarte posibil să fi participat la cele mai noi traininguri organizate de producătorii auto.

3. Informează-te despre certificări

Cele mai citite articole

Să zicem că te afli în București. Identificarea celui mai bun loc pentru reparații auto în București este și mai simplă dacă verifici și certificările pe care le dețin atelierele pe care le vizezi. Poți face acest lucru online sau direct la fața locului, iar reparațiile auto pe care le ai în vedere vor avea cele mai bune șanse de a fi realizate cu succes.

4. Testează înainte atelierul de reparații auto la care vrei să apelezi 

Înainte de a face intervenții majore la mașina ta în cadrul unui service autorizat, ai putea să îl testezi, mai ales dacă se află în imediata ta apropiere. Vizitează-l inițial pentru lucrări mici de întreținere cum ar fi schimbul de ulei sau filtre și află cât mai multe despre atelier și mecanici.

5. Verifică informațiile despre serviciile de garanție acordate

Poți compara activitatea mai multor service-uri autorizate studiind politica acestora de garanție. Întrebă, de exemplu, ce garanție se acordă pentru lucrările la sistemul de frânare și vei avea posibilitatea să afli dacă acesta își susține activitatea cu servicii de garanție.

6. Solicită o estimare de preț

Înainte de a te apuca de orice lucrare într-un atelier de reparații auto cere o estimare de preț. Aceasta te va ajuta să faci comparații între mai multe ateliere și să iei cea mai bună decizie. Cere informații despre piese și manoperă separat și alege-i pe cei care nu se tem să răspundă. 

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil