TopGear.ro Recomandari Care sunt cele mai bune covoraşe auto?

Care sunt cele mai bune covoraşe auto?

de TopGear

Covoraşele au principalul rol de a-ţi proteja interiorul maşinii. Pe lângă pachetul pe care îl echipează producătorul din fabrică, în piaţa de profil există o mulţime de modele şi materiale pentru preşuri auto. Cele mai bune covoraşe sunt acelea care se potrivesc perfect nevoilor tale într-un anumit context. Iată câteva exemple:

Protecţie în orice condiţii

Covoraşele auto sunt singura barieră dintre murdăria de pe încălţămintea şoferului sau a pasagerilor şi mocheta originală a maşinii. Dacă în maşină se fumează, se bea cafea sau alte băuturi cu coloranţi sau se mănâncă, riscul este cu atât mai mare. Mochetele auto sunt confecţionate din material textil şi acoperă întreaga caroserie, de la un capăt la celălalt al habitaclului. Sub ea se găsesc o mulţime de conexiuni electrice care alimentează sistemele de lumini, audio sau confort din partea din spate a maşinii. Dacă mocheta se udă şi nu o usuci la timp, interiorul maşinii tale va căpăta un miros strident pe care cu greu îl vei mai scoate. În cazul murdăriei, lucrurile se complică şi mai mult. În plus, există şi riscul deteriorării conexiunilor electrice de dedesubt. Din acest motiv este important să alegi un set de preşuri care reţin cât mai mult din murdărie. Modelul ideal este cel cu borduri, de tip tavă. Indiferent de materialul din care sunt confecţionate – cauciuc, plastic sau chiar metal – covoarele auto de tip tavă reprezintă cea mai bună soluţie, deoarece nu permit migrarea reziduurilor lichide sau solide către mochetă.

Parte a designului interior

Atunci când deschizi portiera maşinii, covoraşele sunt printre cele mai vizibile elemente. Dacă nu călătoreşti des împreună cu mai mulţi pasageri, în special copii sau animale de companie, şi foloseşti maşina doar pentru întâlniri de afaceri, spre exemplu, poţi integra preşurile auto în accesoriile de design interior. Renunţă la clasicele plastic sau cauciuc şi alege un material textil sau o piele elegantă, de culoare deschisă. Tonul poate fi complementar planşei de bord, tapiţeriei sau vopselei exterioare. Acestea pot fi mai pretenţioase din punct de vedere al întreţinerii, însă adaugă un plus de eleganţă maşinii tale, mai ales dacă sunt puse în valoare de un sistem de lumini potrivite.

Modelul potrivit

Cele mai citite articole

Pentru a acoperi eficient tot spaţiul din interior, preşurile trebuie să se plieze pe forma caroseriei şi să se fixeze în elementele de prindere ale acesteia. Alege seturile dedicate modelului pe care îl conduci şi păstrează maşina curată cu ajutorul covoraşelor auto care se potrivesc acestei configuraţii. Modelele universale de covoraşe pot fi prea mari, caz în care trebuie să le decupezi, deteriorându-le aspectul, sau prea mici, motiv pentru care nu sunt doar inestetice, ci şi inutile în a proteja mocheta de dedesubt.

Protejează portbagajul

Interiorul maşinii nu este alcătuit numai din habitaclu. Deşi cele mai mari pericole de vărsări accidentale vin din partea pasagerilor, pe lângă spaţiul de la picioare trebuie să te preocupe şi curăţenia din portbagaj. Indiferent de volum, portbagajul poate fi prea mare sau prea mic, în funcţie de gradul de încărcare. Pentru a avea o încărcătură echilibrată ai nevoie de accesorii de depozitare pe categorii, de la trusa de scule până la cumpărăturile curente. Maşinile sunt echipate din fabrică tot cu o mochetă din material textil care acoperă portbagajul. Riscurile deteriorării acesteia sunt la fel de mari ca în cazul habitaclului. Protejarea mochetei cu o tăviţă pentru portbagaj este cea mai bună măsură de întreţinere pe care o poţi lua. Marginile mai înalte previn pătrunderea murdăriei pe materialul textil sau pe componentele metalice ale maşinii.

Nu există un model de covoraşe auto perfecte pentru toţi şoferii. Din mulţimea de oferte trebuie să le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor şi stilului tău de viaţă.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil