TopGear.ro Diverse Căruciorul copilului: 5 criterii de care să ții cont

Căruciorul copilului: 5 criterii de care să ții cont

de TopGear

Căruciorul copilului: 5 criterii de care să ții cont

Printre accesoriile de care vei avea nevoie pentru ca responsabilitățile de părinte să fie îndeplinite mai ușor se numără și căruciorul. În compania lui, vei petrece majoritatea timpului din afara casei, aşa că este important să faci o alegere corectă. 

Doar atunci când ai la dispoziție un model de cărucior de calitate, activitățile de zi cu zi ce presupun drumuri în exterior vor fi ușor de realizat. De la plimbările în parc și până la cumpărăturile de la supermarket, vei putea să te descurci în cele mai bune condiții atunci când cel mic va fi transportat într-un cărucior confortabil. Iată care sunt cele mai importante detalii la care trebuie să fii atentă: 

Pliere rapidă

Atunci când ai un copil mic în brațe, un cărucior care se pliază/desface ușor este tot ce ai nevoie. Vei vedea în cel mai scurt timp cât de important este să poți realiza aceste operațiuni cu o singură mână. Dacă îți place foarte mult un cărucior, dar nu poți să te descurci singură cu el cel mai bine este să renunți. 

Greutate

Acest criteriu este important tot din punct de vedere al manipulării. Va trebui să iei în calcul atât greutatea căruciorului gol, dar nu trebuie neglijat nici faptul că de multe ori va trebui să îl ridici atunci când bebe stă în el, iar coșul de cumpărături poate fi și el plin. Multe spații nu au rampă de acces, iar pentru a putea intra în clădiri se poate să fii nevoită să urci unele trepte. Poți găsi aici multe modele de cărucioare pentru copii accesibile din toate punctele de vedere. 

Roțile 

Cele mai citite articole

Ia în considerare în primul rând materialul din care sunt fabricate roțile, dar și numărul lor. Poți opta pentru roți din plastic, acestea fiind ideale pentru drumurile din oraș, pe trotuare și suprafețe asfaltate. În schimb, pentru drumurile denivelate sau pe pământ, sunt recomandate anvelopele pneumatice, umplute cu aer sau cele din cauciuc plin, care nu necesită umflare. Din punct de vedere al numărului de roți, carucioarele cu trei roți sunt de obicei mai grele și mai lungi decât cele cu patru roți. Au anvelope gonflabile și sunt mai ușor de împins fiindcă roțile sunt mai mari. Dezavantajul este că sunt predispuse la răsturnarea laterală din cauza formei mai puțin echilibrate. Cărucioarele cu patru roți sunt cel mai des întâlnite, fiind apreciate de părinți deoarece sunt compacte și pot fi pliate la dimensiuni mai mici. 

Sistem de prindere în 5 puncte

Siguranța copilului din cărucior este cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont. Un sistem de prindere în cinci puncte include două bretele pentru umeri, o curea pentru talie și una pentru picioare. Dimensiunile bretelelor sunt reglabile, astfel încât vei putea utiliza căruciorul pentru mai mulți ani, chiar dacă juniorul va crește. Catarama trebuie să fie una pe care tu s-o deschizi uşor, dar copilul greu sau deloc. 

Mâner reversibil

Așezarea bebelușului în funcție de poziția de mers poate fi una dintre preferințele care se pot schimba în funcție de situația de moment. Un cărucior cu mâner reversibil permite să te adaptezi fiecărui drum, astfel încât cel mic poate sta cu fața la tine (ideal dacă mănâncă sau doarme) ori cu fața la sensul de mers (ideal atunci când vă plimbați, iar el poate observa ce se întâmplă în jurul lui). 

La fel ca mașina de familie, căruciorul bebelușului este un vehicul destinat drumurilor în exterior și este important să fie confortabil și sigur. Un model fiabil, adaptat diferitelor condiții de plimbare și care să țină cont de recomandările de mai sus, este cea mai inteligentă alegere pe care o poți face. 

Cele mai citite articole

Related Articles