TopGear.ro Actualitate Amendă dată unui șofer care a mers cu mașina la spălătorie. Replica polițistului derutează pe toată lumea

Amendă dată unui șofer care a mers cu mașina la spălătorie. Replica polițistului derutează pe toată lumea

de TopGear

Un șofer din Vatra Dornei a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că şi-a dus maşina la spălătorie.

Chiar dacă se anunţase că acest lucru este permis cu o declaraţie de proprie răspundere completată, bărbatul tot a primit amendă, scrie Monitorul de Suceava.

Chiar şi colegul de patrulă al polițistului a căutat pe internet şi a aflat că deplasările cu maşina la spălătorie sunt permise, însă amenda a rămas.

”Am plecat de la domiciliu cu declaraţia pe proprie răspundere completată cu destinaţia Magazin Lidl, fiind cel mai apropiat, şi apoi o spălătorie auto Self wash din imediata apropiere. Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de politie şi tratat ca un infractor. Le-am prezentat declaraţia şi actul de identitate. Poliţistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă şi arogantă mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliţiei, salvării şi taximetriştilor şi că doreşte să mă amendeze.

Am încercat să-i explic de precizările oficiale ale MAI, dar agentul în cauză mi-a spus că nu îl interesează ce spune Velea sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI şi că dacă în ordonanţă nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează şi că scopul lui este de a aplica doar ordonanţele militare.

Cele mai citite articole

Colegul său între timp a căutat pe telefon textul publicat şi a încercat să i-l arate, dar acesta a rămas ferm pe poziţie. Colegul părea că nu este întru totul de acord cu acţiunile agentului cu pricina, drept urmare s-a retras în maşină”, povesteşte bărbatul amendat în Monitorul de Suceava.

În procesul verbal scrie că şoferul respectiv ”a fost depistat pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, la spălătoria auto…, efectuând activităţi de cosmetizare a autovehiculului, acestea nefiind prevăzute ca motive de a circula în afara locuinţei”.

VEZI AICI PROCESUL VERBAL

Poliţiştii spun că se ajunge la astfel de situaţii pentru că prevederile care vin de la MAI se schimbă foarte des, iar agenţii care sunt mai tot timpul pe străzi nu sunt mereu la curent cu ele, mai scrie sursa citata.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles