TopGear.ro Actualitate Când schimbi filtrele autovehiculului tău?

Când schimbi filtrele autovehiculului tău?

de TopGear
Când schimbi filtrele autovehiculului tău?

Pentru ca autoturismul sa functioneze cat mai optim, filtrele masinii trebuie sa fie intr-o stare foarte buna, astfel incat sa dea un randament maxim. Este necesar ca fiecare componenta a masinii sa fie intretinuta cat mai bine sau dupa caz, sa fie schimbata. Unele piese auto trebuie sa fie curatate, in timp ce altele trebuie sa fie unse. De asemenea, unele piese trebuie sa fie inlocuite cu totul.

Filtrele fac parte din categoria pieselor care trebuie inlocuite cu totul, indiferent ca vorbim despre filtrul de ulei, cel de aer, dar si cel de polen sau cel de combustibil. O alta intrebare care le vine in minte soferilor este periodicitatea schimbarii filtrelor si anume la cat timp se pot schimba aceste filtre.

Schimbarea filtrului de polen sau a celui de benzina depinde foarte mult de modul in care va fi folosit autovehiculul. De asemenea, acestea se schimba in functie de tipul de traseu, cel de carosabil pe care se circula, dar si in functie de alte aspecte precum pozitionarea geografica si viteza medie.

Cand este momentul schimbarii filtrului?

Cele mai citite articole

Filtrele de ulei se schimba de fiecare data atunci cand inlocuiti uleiul de motor. Multe dintre aceste filtre Bosch au indicatiile oferite de producator si anume ca soferul va sti cu exactitate care este ce mai bun moment pentru a le schimba. Procesul de schimbare al filtrului este destul de usor de realizat si anume se desface capacul, se arunca filtrul uzat si se indeparteaza si scutul care protejeaza baia de ulei. Dupa ce acest proces a fost finalizat, se desface busonul baii de ulei si se asteapta pana cand tot uleiul de motor s-a scurs.

Imediat dupa ce se scurge tot uleiul de motor, se strange inapoi busonul cu o cheie dinamometrica si se monteaza noul filtru de ulei. Compartimentul destinat uleiului de motor cu un lubrifiant proaspat este umplut, toate fiind puse la loc. Este important sa schimbati uleiul de motor si filtrul de ulei pentru ca daca nu faceti aceste lucruri la timp, veti observa o accelerare a deteriorarii motorului. Daca schimbati uleiul, dar nu si filtrul, uleiul proaspat inlocuit se va degrada mult mai repede si va trebui sa-l schimbati din nou, la un interval mult mai scurt de timp.

Scopul filtrelor de combustibil este de a capta orice particula, dar si orice impuritati existente in rezervorul de combustibil. Acest lucru trebuie facut inainte ca motorina sau ca benzina sa ajunga la pompa. La motor trebuie sa ajunga doar combustibil fara nici un fel de impuritate. Filtrul de combustibil trebuie schimbat in momentul in care motorul nu mai trage asa cum ar trebui. De asemenea, atunci cand motorul scoate sunete infundate sau in situatia in care incepe sa creasca foarte mult consumul de combustibil, e posibil sa aveti de-a face cu o problema la filtrul de combustibil, de aceea trebuie sa luati cele mai importante masuri pentru a rezolva aceasta problema.

La fel ca in cazul filtrului de combustibil, filtrul de polen trebuie schimbat atunci cand creste consumul de combustibil sau in situatia in care bujiile pornesc mai greu. Alte semne care ar putea sugera o schimbare al acestui filtru sunt atunci cand se supraincinge motorul sau cand se infunda sistemul de esapament al masinii.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil