TopGear.ro Formula 1 Ce mașini conduc piloții din Formula 1

Ce mașini conduc piloții din Formula 1

de TopGear

Piloții din Formula 1 adoră viteza pe circuit, dar nu se dau în lături de la a avea modele exclusiviste nici în viața privată. Iar nume precum Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Max Verstappen ori Charles Leclerc ies în evidență prin mașinile pe care le au. Vrei să afli ce bolizi conduc cei mai cunoscuți piloți din universul F1? Citește acest scurt material!

Lewis Hamilton 

De șapte ori campion mondial, Lewis Hamilton a atras dintotdeauna atenția cu mașinile pe care le are. Piesele de rezistență sunt Ferrari LaFerrari și McLaren P1. În plus, are în garaj și un McLaren F1, unul dintre primele create, un Shelby Mustang, precum și două Shelby Cobra originale. 

În plus, Hamilton s-a înscris și pe lista de așteptare pentru Mercedes-AMG Project One, unul dintre cele mai râvnite modele, la dezvoltarea căruia a și contribuit. Cât privește mașinile de off-road, Hamilton se bucură de un Mercedes-Benz G63 AMG 6×6. Hamilton și-a creat astfel o colecție impresionantă, dar prima sa mașină a fost un Mini. 

Britanicul mai conduce și o motocicletă destul de des, ținând cont că are rezidența în Monaco, unde străzile sunt destul de înguste. De șapte ori campion mondial în Formula 1, Hamilton este departe de forma arătată între 2017 și 2020 și are un start slab de sezon. 

Tocmai din acest motiv, are o cotă uriașă la pariuri sportive pentru a deveni campion mondial în 2022: 200.00. Conform cotelor disponibile în acest moment, este aproape imposibil ca Max Verstappen (cota 1.01) să rateze titlul, iar favoritul numărul 2 este Charles Leclerc (cota 25.00). George Russell (cota 250.00) și Sergio Perez (cota 500.00) au șanse pur teoretice.

Sebastian Vettel

Pilotul german se poate mândri și el cu o colecție impresionantă de mașini. Poate una dintre cele pe care le apreciază cel mai mult este un Ferrari F40, o mașină care atrage cu siguranță toate privirile. Mai mult, această mașină s-a aflat cândva inclusiv în proprietatea cântărețului Luciano Pavarotti. 

În colecția lui Vettel s-au aflat mai multe modele Ferrari, precum F50, Enzo și LaFerrari, dar le-a vândut la o licitație organizată în 2021. În viața de zi cu zi, Vettel obișnuiește însă să conducă un Aston Martin DBX. De asemenea, are și o colecție impresionantă de motociclete pe care le folosește destul de des. El are și două modele cu totul speciale, precum un Williams FW14B, condus de Nigel Mansell. Acesta nu funcționează momentan, dar Vettel a afirmat că și-ar dori să o scoată pe pistă într-o bună zi. 

Cele mai citite articole

Sebastian Vettel, legitimat în prezent la Aston Martin Aramco-Mercedes, se apropie de 300 de curse în Formula 1 și este unul dintre cei mai buni piloți din actuala generație. El are 53 de victorii și 122 de clasări pe podium, reușind să fie de patru ori campion mondial, în 2010, 2011, 2012 și 2013.

Max Verstappen 

Liderul clasamentului din 2022 în Formula 1 nu impresionează doar prin mașinile pe care le are, ci și prin avionul său Dassault Falcon 900EX. Dar campionul mondial din 2021 iubește și mașinile de lux și una dintre primele mari achiziții pe care le-a făcut a fost un Porsche 911 GT3 RS. 

În timpul parteneriatului cu Red Bull a deținut mai multe modele Aston Martin, iar acum este pe lista de așteptare pentru un Valkyrie de 3 milioane de dolari, model proiectat de colegul său de la Red Bull, Adrian Newey. Mai mult, Verstappen deține și un model exclusivist Ferrari Monza SP2, pe care îl mai au și Gordon Ramsay și Zlatan Ibrahimovic. 

Nu e deloc rău pentru un om care, după ce și-a luat permisul la 18 ani, a condus un Renault Clio. Șase ani mai târziu, Verstappen este omul momentului în Formula 1, a trecut de borna celor 30 de victorii în Marele Circ și este marele favorit să își apere titlul mondial câștigat în 2021.

Charles Leclerc

Leclerc a atras toate privirile în momentul în care a sosit la Marele Premiu de la Emilia Romagna cu un Ferrari 488 Pista Spider personalizat. În plus, el deține și una dintre vechile sale mașini de Formula 1, Ferrari SF90. Acesta are o valoare sentimentală pentru el, din moment ce a obținut două victorii consecutive în 2019. 

Pilotul monegasc în vârstă de 24 de ani este în plină ascensiune și începe să confirme așteptările destul de mari ce există de la el. A obținut deja 5 victorii în Formula 1 și a ajuns la 19 clasări pe podium. A debutat în Formula 1 în 2018, la Marele Premiu din Australia, iar prima victorie a obținut-o în sezonul următor. După ce în stagiunea precedentă a terminat pe locul 7 în clasamentul piloților, forma sa din 2022 este ceva mai bună și are șanse mari să termine pe podium la finalul acestui sezon.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Cele mai citite articole

Related Articles