TopGear.ro Actualitate Ce nu știai despre acumulatorii auto?

Ce nu știai despre acumulatorii auto?

de TopGear

Ce nu știai despre acumulatorii auto?

Pentru ca o mașină să poată porni și utiliza corect aparatele electronice de la bord, este important să acordați atenție anumitor elemente esențiale. Într-adevăr, trebuie să știi că acești acumulatori auto sunt unul dintre aceste câteva accesorii foarte importante la pornirea și utilizarea bateriilor.

Rolul său este de a furniza starterului o anumită cantitate de energie, un curent puternic care este utilizat pentru alimentarea tuturor accesoriilor electrice (lumini, alarmă, întrerupător, radio, GPS, ABS etc.). Există multe mărci de acumulatori în centrele auto specializate.

Care ar trebui să fie capacitatea bateriei?

Capacitatea bateriei auto pe benzină sau diesel este cantitatea de energie electrică pe care este capabilă să o restabilească atunci când a primit o încărcare completă pentru o anumită rată de curent de descărcare, precum și o tensiune de oprire și o temperatură bine definită. Capacitatea bateriei este exprimată în amperi-ore.

Testează curentul

Curentul de testare rece este indicat pe unele modele de mașini și motociclete. Este capacitatea de a produce energie în timpul temperaturilor reci. Acesta este numărul de amperi pe care bateria este capabil să-l livreze timp de 30 de secunde și la – 18 grade. Cu cât acest parametru este mai mare, cu atât este mai mare puterea de pornire. Acesta este un argument important dacă vă folosești mașina în zone supuse frigului extrem.

Ce intensitate la pornire?

Curentul de pornire este energia furnizată direct de acumulatorul auto și care permite pornirea motorului la rece. Acesta din urmă este exprimat în amperi (A). În general, intensitatea de pornire este legată de capacitatea fiecărui model.

Cele mai citite articole

Este, de asemenea, un argument foarte important atunci când începi iarna sau în regiunile de obicei reci. Intensitatea de pornire este, de asemenea, foarte importantă la mașinile cu motoare mai vechi care utilizează uleiuri foarte vâscoase.

Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei?

Ca prim pas, ia în considerare testarea regulată a bateriei mașinii. Apoi, asigură-te că ai curățat bujiile, cel puțin înainte de perioadele de iarnă sau înainte de a pleca în zone mai reci. Pentru a face acest lucru, utilizează o cârpă antistatică care va preveni șocurile electrice neintenționate.

În caz de eșec

Dacă trebuie să încarci bateria mașinii cu cabluri jumper, există anumite reguli de respectat. În primul rând, ambele vehicule trebuie să aibă aceleași niveluri de tensiune.

Ambele vehicule trebuie, de asemenea, oprite. Apoi, asigură-te că vei conecta clema roșie la polul pozitiv al bateriei moarte. Celălalt capăt al cablului trebuie legat de polul pozitiv al bateriei.

În cele din urmă, conectează cablul negru la polul negativ al bateriei care necesită reîncărcare. Conectează celălalt capăt din compartimentul motor al celuilalt vehicul la o zonă nevopsită a șasiului.

Acum poți porni motorul ca sursă de alimentare și apoi motorul cu acumulatorul descărcat pentru a evita descărcarea inutilă a bateriei mașinii.

Cele mai citite articole

Related Articles