TopGear.ro Actualitate Întrebări şi răspunsuri despre indicii de sarcină şi citirea marcajelor de pe flancul anvelopelor de vară

Întrebări şi răspunsuri despre indicii de sarcină şi citirea marcajelor de pe flancul anvelopelor de vară

de TopGear

Întrebări şi răspunsuri despre indicii de sarcină şi citirea marcajelor de pe flancul anvelopelor de vară

Pentru că foarte mulţi conducători auto au întrebări despre marcajele de pe flancul unei anvelope de vară, pentru că unele litere şi cifre le sunt total necunoscute, acest lucru nu trebuie să rămână neschimbat atunci când sunt nevoiţi să facă o investiţie în acest sens.

Pe flancul oricărei anvelope de vară se află toate informaţiile de care conducătorii auto au nevoie, de aceea aceste litere şi cifre trebuie citite în mod corespunzător.

Ce reprezintă cifrele şi literele de pe flancul anvelopelor de vară?

Cifrele şi literele de pe flancul anvelopelor de vară se interpretează astfel:

·                dimensiunea anvelopelor – lăţime, înălţime şi diametrul jantei ce se poate monta;

·                indice de sarcină – simbolizat de un număr de două sau trei cifre care face referire la sarcina de încărcare, masa maximă în kilograme pe care o poate susţine anvelopă;

·                indice de viteză – simbolizat de o literă şi indică viteză maximă permisă de anvelopă;

·                denumirea anvelopei, sau modelul acesteia;

·                detalii despre compoziţia anvelopei;

·                numărul de aprobare ECE în ceea ce priveşte standardul european;

Cele mai citite articole

·                țara de fabricaţie;

·                numărul producătorului;

·                indicatorii de uzură;

·                marcajul DOT care face referire la faptul că anvelopele îndeplinesc toate cerinţele Departamentului American de Transport.

Indici de sarcini mai mari şi clase de viteză diferite – întrebări şi răspunsuri

În cazul în care anvelopele de vară sunt montate cu indici de sarcină mai mari şi din clase de viteză diferite faţă de cele indicate în documentaţia producătorului vehiculului, este important de verificat dacă acestea pot fi montate şi utilizate în mod corespunzător. De asemenea, este important să se respecte toate cerinţele aplicabile ale legilor şi reglementărilor locale şi să nu depăşească specificaţiile anvelopelor şi nici cele indicate în documentaţia producătorului sub aspectul sarcinii şi vitezei.

·                Este posibilă montarea anvelopelor cu o clasă de viteză mai ridicată decât recomandată de producător? Cu siguranţă, da, cu condiţia să fie verificată în documentaţie producătorului autoturismului, dacă aceste anvelope pot fi montate pe vehicul.

·                Este posibilă montarea anvelopelor cu un indice de sarcină mai mare decât cel care este recomandat de către producător? Da! Acest lucru este posibil, cu condiţia să se verifice în documentaţia producătorului autovehiculului dacă aceste anvelope pot fi montate pe autoturism.

·                Este posibilă montarea anvelopelor cu clasa de viteză şi un indice de sarcină mai mare decât cel recomandat de producător? Da, acest lucru este posibil, însă cu condiţia ca şoferii să verifice în documentaţia producătorului dacă modelele de anvelope pot fi montate în mod corespunzător.

·                Este posibilă montarea anvelopelor de vară cu o clasă mai mică decât cea recomandată de producător? Cu siguranţă, da, acest lucru este posibil, cu condiţia ca şoferii să verifice în prealabil documentaţia producătorului vehiculului.

·                Este posibilă montarea anvelopelor cu un indice de sarcină mai mare şi cu o clasă de viteză mai mică decât cea recomandată de producător? Da, acest lucru este posibil, cu condiţia să nu conducă vehiculul cu o viteză mai mare decât limita maximă de viteză admisă.

Cele mai citite articole

Related Articles