TopGear.ro National Cât durează școala de șoferi

Cât durează școala de șoferi

de TopGear
Cât durează școala de șoferi

Oricât ne-am dori de mult să obținem permisul auto, timpul reprezintă un factor deosebit de important pentru cei mai mulți dintre noi. O mare parte dintre cei care se decid să înceapă școala de șoferi sunt persoane care au cel puțin un job sau urmează cursurile unei facultăți, au o familie și diverse obligații care le ocupă cea mai mare parte din timp. De aceea este foarte important de știut cât durează să faci școala de șoferi pentru a știi cum își programezi timpul.

  • Durata minimă de școlarizare pentru obținerea permisului de conducător auto este de 30 zile.
  • Durata maximă de școlarizare pentru obținerea permisului de conducător auto este de 6 luni.
  • Durata maximă de valabilitate a dosarului este 1 an de la ultima ședința de conducere.

Perioada de școlarizare pentru obținerea permisului de conducere la categoria B este de minim 4 săptămâni, în care sunt incluse 24 ore de legislație rutieră și 30 de ore conducere practică.

Cele 24 de ore de legislație sunt de obicei grupate pe parcursul a 5 zile lucrătoare sau te poți duce în funcție de timpul liber pe care îl ai în cazul în care programul nu îți permite.

Cele 24 de ore de pregătire teoretică sunt grupate astfel: legislație rutieră – 14 ore, legislație specifică – 2 ore, conducere preventivă și ecologică – 4 ore, prim ajutor – 2 ore, cunoașterea și întreținerea autovehiculului – 2 ore.

În ceea ce privește orele de conducere practică, pentru a te putea înscrie la examenul auto trebuie să finalizezi 15 ședințe de condus (30 de ore). De obicei, poți programa 3 ședințe pe săptămână.

Așadar, de la momentul înscrierii la școala de șofer, până la momentul în care vei putea da examenul pentru permisul de conducere durează în jur de 6 săptămâni.

Ia în calcul că, după ce ai dat examenul teoretic, urmează să dai traseul. Așa că vei fi programat în funcție de disponibilitate, acest lucru nu mai ține de instructorul auto sau școala de șoferi la care te-ai înscris.

Perioada de școlarizare pentru obținerea permisului de conducere la categoria C este de 5 săptămâni, dacă se optează pentru obținerea permisului de conducere categoria C pentru cei care au permis de conducere categoria B mai vechi de un an de zile. În acest interval sunt incluse 50 de ore de legislație rutieră și 30 de ore de pregătire practică.

Sau de 6 săptămâni dacă se optează pentru obținerea permisului de conducere categoria C pentru cei care au permis de conducere categoria B cu o vechime mai mică de un an de zile.

În acest interval sunt incluse 50 de ore de legislație rutieră și 36 de ore de pregătire practică.

Perioada de școlarizare pentru obținerea permisului de conducere la categoria E este de 2 săptămâni. În acest interval sunt incluse 10 ore de legislație rutieră și mecanică și 10 ore de conducere.

Perioada de școlarizare poate varia în funcție de mai mulți factori

Pentru un răspuns cât mai exact la întrebarea „cât durează școala de șoferi până la examen” trebuie să ținem totuși cont de numeroasele lucruri care pot varia de la caz la caz.

În primul rând, trebuie să luăm în calcul ritmul de învățare al fiecărui elev. Este destul de posibil ca un cursant care a finalizat orele de legislație și de șofat să nu fie, încă, pregătit să susțină examenele finale.

Din acest motiv, va avea nevoie de timp suplimentar pentru a-l aloca studiului, pentru a rezolva chestionare auto și, poate, pentru a face ore în plus de condus.

În plus, în cazul examenului, sunt și cazuri în care obținerea permisului auto se amână din cauza faptului că elevul nu a promovat una dintre cele două probe.

La fel de bine se pot întâmpla și anumite evenimente care sa perturbe ritmul efectuării cursurilor teoretice și/sau practice, cum ar fi, de exemplu, problemele de sănătate.

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!