TopGear.ro Actualitate Ce nu trebuie să lipsească din bagaj pentru o vacanță reușită

Ce nu trebuie să lipsească din bagaj pentru o vacanță reușită

de TopGear
Ce nu trebuie să lipsească din bagaj pentru o vacanță reușită

Ori de câte ori vrei ca să pleci în țară sau în străinătate, răspunde clar la cel puțin două întrebări:

1. Care este următoarea mea destinație și cât timp va dura?

2. Care este anotimpul (primăvară / vară sau toamnă / iarnă) în în care voi călători? (Sau: ce climă există în zona unde voi ajunge?)

Călătoria este sinonimă cu planificarea. Din momentul în care destinația este definită până la momentul îmbarcării, trebuie să te preocupi de o serie de lucruri mici pentru a evita problemele ce pot apărea pe parcursul respectivei deplasări. Mai ales dacă vorbim de o călătorie de vacanță totul ar trebui să fie bine stabilit din vreme, pentru ca zilele de odihnă și distracție să reprezinte exact idealul la care visezi.

Ce haine și încălțăminte e bine ca să iei într-o călătorie?

Știm din propria experiență: dacă iei cu tine șapte cămăși, vei purta maximum trei într-o călătorie de o săptămână. Deci, nu îți pune întreaga garderobă în valiza de vacanță. Este mai bine să alegi puține lucruri, dar confortabile, care nu se încrețesc, se usucă rapid și se combină bine între ele.

Îmbrăcămintea: pentru călătoriile urbane, aspectul de zi cu zi este o problemă. E firesc ca să acorzi prioritate confortului și să ții cont de schimbările vremii.

Cele mai citite articole

Dacă itinerariul include trasee montane, asigură-te că ai cu tine proprii pantofi de mers pe jos testați anterior, o îmbrăcăminte termică adecvată, inclusiv piese vestimentare de schimb. Dacă este frig, îți va prinde bine o jachete cu glugă care ocupă puțin spațiu atunci când este pliată (inspiră-te de pe internet dacă nu te pricepi la împachetat haine de vacanță!), precum și mănuși și eșarfe.

Încălțămintea: pentru a te plimba printr-un oraș pantofii deja folosiți sunt mai buni decât cei noi pentru că sunt înmuiați. Pe trasee, idealul este să porți bocanci sau ghete de munte (nu adidași sau cizme!), de asemenea, încălțăminte deja testată. Papucii de cauciuc sunt utili nu numai pentru a merge la plajă, ci și pentru a face față dușurilor la hotel.

Un set universal de articole bune de luat într-o vacanță obișnuită

Dacă nu vrei să escaladezi Everestul, nici să ajungi la Cercul Polar, iată ce poți lua cu tine în valiză:

  • 2 sau 3 bluze / cămăși casual;
  • 1 sau 2 perechi de blugi (după ce ți-ai pus pantalonii în valiză, verifică dacă ai luat și o curea potrivită pentru aceștia);
  • o jachetă / un hanorac cu glugă / un pulover (chiar dacă urmează să călătorești într-o regiune mai caldă, ia oricum un lucru mai gros: dintr-o dată poate sufla vântul mai rece sau poate vrei să mergi într-o excursie la munte/ într-o peșteră pentru o zi);
  • lenjerie de corp;
  • pijama sau maxim două cămăși de noapte
  • șosete / colanți;
  • încălțăminte confortabilă pentru fiecare zi (alege pantofi comozi, purtați, pentru a evita bășicile și bătăturile la picioarelor: mocasini, sandale, cizme, adidași; verifică vremea și terenul unde vei merge și alege perechile de încălțări cele mai bune);
  • tricouri cu mâneci scurte și lungi;
  • costum de baie / șort de înot.

Mai pot fi utile în vacanță și diverse accesorii. Nu exagera însă cu varietatea și numărul lor. Optează pentru accesorii ușoare și versatile.

În valiză: separă articolele în pungi mici de plastic ( alege din acelea cu fermoar). O geantă de mână bună este uneori mai mult decât suficientă (în funcție și de câte zile intenționezi ca să rămâi la destinația vizată). Alege să fii o persoană practică. Ia-ți haine doar o săptămână, chiar dacă petreci mai multe zile la destinație.

Dacă vrei să îți completezi încă de pe acum garderoba de vacanță estivală, poți intra pe dreamfashion.ro pentru a alege de acolo ceea ce îți lipsește. Produsele le vei găsi la preț bun, deci vei putea comanda tot ce îți trebuie fără să cheltuiești prea mult!

Cele mai citite articole

Related Articles