TopGear.ro International Mazda prelungeste productia lui RX-8 pentru inca o vara

Mazda prelungeste productia lui RX-8 pentru inca o vara

de TopGear

În ciuda numeroaselor atacuri venite din partea ecologiștilor, Mazda RX-8 refuză să moară. Și asta mulțumită unor tipi din Japonia care apreciază mașina asta la întregul potențial și se înghesuie în continuare să o cumpere. Drept urmare, Mazda a anunțat că va extinde producția excentricului coupé cu încă 1.000 de exemplare, ce vor purta semnătura seriei limitate RX-8 Spirit R – JDM (Japanese domestic market).

JDM RX-8 Spirit R este bazat pe modelul RX-8 Type RS (cu transmisie manuală în șase rapoarte) și pe Type E (cu o transmisie automată cu același număr de trepte). Deosebirile constau într-un set de jante din aliaj vopsite într-o nuanță aurie și un design unic al scaunelor, cu tapițerie în două culori.

La partea mecanică se fac simțite suspensiile mai ferme și sistemul de frânare performant, cu etriere de culoare roșie. Blocurile optice au primit o tentă fumurie, lămpile de ceață au fost redesenate iar tunelul median are acum o finisare piano black.

După cum v-ați dat deja seama, Spirit R va rămâne o mașină exclusiv japoneză, așa că sunt șanse nule să vedem vreuna pe străzile Europei. Nu putem decât să salutăm inițiativa producătorului de a mai face încă 1.000 de oameni fericiți, pentru că RX-8 este genul de mașină care ne-a lăsat ceva sechele încă de la „prima schimbare de treaptă”, așa cum a spus și Știrbu după Primul contact: (cu) Mazda RX-8.

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!