TopGear.ro Actualitate Cine este vinovat în cazul inginerului mort în urma unui accident în timp ce Tesla lui rula pe Autopilot?

Cine este vinovat în cazul inginerului mort în urma unui accident în timp ce Tesla lui rula pe Autopilot?

de TopGear

Cine este vinovat în cazul inginerului mort în urma unui accident în timp ce Tesla lui rula pe Autopilot?

Ancheta care vizează cazul inginerului de la Apple, care a murit în urma unui accident care a avut loc în timp ce Tesla lui rula pe Autopilot, a fost finalizată.

Galerie foto

Walter Huang, în vârstă de 38 de ani, se deplasa cu mașina sa, o Tesla Model X, în martie 2018, pe o autostradă din apropiere de Los Angeles, cu funcția Autopilot activate. La un moment dat, mașina sa a lovit violent o barieră din beton, care despărțea cele două sensuri, s-a rupt în două, provocând alte două accidente, apoi a luat foc. Huang a fost transportat de urgență la spital, dar a murit două zile mai târziu.

Cele mai citite articole

La aproape doi de la accidentul fatal, anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta nu a putut reacționa pentru că nu era atent la drum. Walter Huang se juca un joc video pe telefon înainte de momentul impactului.

În urma acestui accident și a altora de același tip, Tesla a emis mai multe comunicate prin care îi atenționează pe șoferi să țină ambele mâini pe volan pe tot parcursul deplasării, atunci când mașina rulează autonom, o deficiență majoră a sistemului la acea vreme. NTSB (Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor) le-a cerut celor de la Tesla să implementeze o funcție de confirmare a atenției șoferului pe durata deplasării pe Autopilot.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles