TopGear.ro Hibride & Plug In Hibride Cum arată autobuzele hibride care vor circula în București?

Cum arată autobuzele hibride care vor circula în București?

de TopGear

În București vor circula autobuze hibrid Mercedes-Benz Citaro. Primăria Capitalei încearcă astfel să reducă poluarea ajunsă la cote alarmante.

Galerie foto

Un prototip Mercedes-Benz Citaro Hybrid va fi livrat de 1 Martie, iar din luna mai, pe străzile Capitalei vor circula 20 de astfel de vehicule. Până în luna noiembrie, își vor face apariția în trafic 130 de autobuze hibride. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 50 de milioane de euro cu TVA inclus.

Autobuzele cumpărate pentru bucureșteni au garanție de 8 ani și 480.000 de kilometri.

Cele mai citite articole

Sistemul de propulsie integrează un motor termic și unul electric. Acesta din urmă este amplasat între motorul termic și motorul transmisia automată și funcționează și ca generator de energie. Energia recuperată este stocat într-o baterie și utilizată la pornirea de pe loc, atât la plecarea din stații, cât și în traficul aglomerat. Acest lucru reduce semnificativ noxele și consumul de carburant.

Autobuzele sunt echipate cu “Intelligent eco steering”, un sistem de virare care folosește energie doar când șoferul schimbă poziția volanului.

Călătorii vor lua loc pe scaune tapițate și vor beneficia de confortul oferit de climatizarea automată. Autobuzele sunt dotate și cu funcții speciale pentru persoanele cu dizabilități, cu prize porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile și cu sistem informatic care oferă date despre călătorie în timp real.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles