TopGear.ro Actualitate Cum poți primi gratuit o masina de inlocuire în caz de accident?

Cum poți primi gratuit o masina de inlocuire în caz de accident?

de TopGear

Așa cum probabil ai aflat, în cazul în care ai avut un accident auto și tu ești partea păgubită, poți primi gratuit o mașină de schimb pe care o poți păstra pe toată perioada de timp cât mașina ta se află în service. Indiferent de numărul de zile sau de alte criterii, costurile vor fi suportate de asigurarea RCA a celui vinovat de accident.

Acest lucru este posibil din decembrie 2016, atunci când legea RCA a fost modificată prin Norma 20/2017, articolul 25. Această schimbare oferă posibilitatea proprietarilor de vehicule din România un lucru extrem de avantajos: partea păgubită dintr-un accident auto are dreptul să primească, fără costuri, o mașină de înlocuire asemănătoare cu cea avariată, pe perioada cât vehiculul său se află în service la reparat.

Cum obții o mașina de înlocuire în caz de accident?

Poți obține o masina de inlocuire gratuit în caz de accident de la companii de închirieri auto, cum este Masina Inlocuire Daună , iar costurile vor fi decontate în mod direct de la compania de asigurări a șoferului vinovat de producerea accidentului.

Acest lucru reprezintă un beneficiu major pe care legea, dar și compania, îl oferă celor aflați în stiutații neprevăzute, cum este și accidentul. Având în vedere că mașina a devenit un bun indispensabil, acest service se adresează cu precădere oamenilor aflați în situații de dificultate, în urma cărora s-au ales cu avarierea mașinii.

Cele mai citite articole

Plata închirieri nu te privește pe tine. Dacă nu ești vinovat de producerea accidentului, plata va fi efectuată de către compania de asigurări a șoferului vinovat. Asta însemană că nu îți vei irosii timpul umblând după acte și după ordine de plată.

Cum poți apela la acest serviciu?

Procesul de aplicare pentru o mașină de  schimb este extrem de simplu și nu necesită timp sau bani. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să contactezi firma Masini Înlocuire Daună fie pe site, fie la numerele de telefon disponibile. Indiferent de metoda aleasă, cazul va fi preluat în mai puțin de două ore. Pentru demararea procesului vor fi necesare câteva acte, precum:

  • nota constatare
  • devizul de reparație
  • copie după certificatul de înmatriculare
  • copie după cartea de identitate și după permisul de conducere.

Aceste documente compun dosarul de primire a altei mașini, asemănătoare cu a ta, conform legii în vigoare.

Aprobarea dosarului va fi foarte rapidă, astfel încât tu să nu resimți lipsa mașinii. După îndeplinirea tuturor pașilor, urmează să aibă loc livrarea propriu-zisă a mașinii de înlocuire. De comun acord se va stabili locația unde mașina va fi livrată, dar și ora potrivită. Atunci când va avea loc întâlnirea vei primi și documentele de închiriere pe care va fi necesar să le citești  și să le semnezi.

Atunci când ești șofer un accident auto nu se întâmplă niciodată anunțat. Fii prudent și fii pregătit în orice situație. Beneficiază de toate reglementările legale și salvează în telefon numărul celor de la Masini Inlocuire Daună.

Cele mai citite articole

Related Articles