TopGear.ro Actualitate Ce presupune inchirierea unei flote de masini pentru afacerea ta?

Ce presupune inchirierea unei flote de masini pentru afacerea ta?

de TopGear

Ce presupune inchirierea unei flote de masini pentru afacerea ta?

O optiune din ce in ce mai populara, inchirierea unei flote de masini pentru companie este o alternativa viabila la cumparare, deoarece firmele cauta sa obtina cea mai buna valoare atat in ceea ce priveste costul, cat si imaginea de marca.

Utilizarea vehiculelor pentru livrarea marfurilor sau pentru deplasarea angajatilor (cum ar fi reprezentantii de vanzari la intalnirile cu clientii) inseamna ca firmele vor avea nevoie de un numar mare de masini. Achizitionarea acestor masini nu este o optiune avantajoasa pentru multe companii, in special pentru cele mici care si-ar putea pune in pericol fluxul de numerar. Aici intervine leasingul operational, care este un serviciu de inchirieri auto pe perioada lunga determinata, contra unei sume fixe care se va achita lunar.

Ce include serviciul de leasing operational?

Un contract de leasing operational acopera toate costurile necesare intretinerii masinilor din flota, inclusiv taxe si impozite, revizii, reparatii si alte cheltuieli. Acest lucru inseamna ca firma de inchirieri auto transfera dreptul de uz catre o companie, iar toate riscurile sunt suportate de catre firma care ofera serviciile de leasing operational. Exista mai multe aspecte pozitive pe care ar trebui sa le luam in considerare si mai multe beneficii pe care le ofera un astfel de serviciu, iar Ascar ne ajuta sa aflam mai multe despre leasingul operational. Pe langa avantajele multiple, leasingul operational este lipsit de riscuri si se poate plia pe nevoile oricarei afaceri.

Cele mai citite articole

Dreptul de folosinta asupra autoturismelor se poate intinde pe o perioada cuprinsa intre 12 si 57 de luni. Totusi, leasingul operational este foarte flexibil, ceea ce inseamna ca este posibila modificarea contractului prin act aditional, in functie de nevoile clientului. Fie ca este vorba despre o firma in plina ascensiune, fie ca nevoile unei afaceri se schimba constant, contractul de leasing operational este gandit in asa fel incat sa acopere toate cerintele unei afaceri pentru a nu afecta bugetul. 

Beneficiile fiscale reprezinta unul dintre cele mai mari avantaje ale leasingului operational. Un contract de leasing operational presupune sume lunare fixe, transpuse in rate egale, ceea ce inseamna vei beneficia de avantajul predictibilitatii. Cheltuielile legate de intretinerea si repararea autoturismelor nu te vor lua niciodata prin surprindere si nu iti vor afecta fluxul de numerar. De asemenea, in cazul in care o masina nu este functionala, vei primi alta in schimb pe toata perioada in care cealalta se afla in service.

Cine poate apela la un serviciu de leasing operational?

Persoanele juridice care doresc sa externalizeze serviciile necesare infiintarii si intretinerii unui parc auto, pot beneficia de pe urma unui contract de leasing operational. O flota proprie de masini include foarte multe costuri, atat initiale cat si pe toata perioada in care exista un titlu de proprietate – asigurari, ITP, revizii, reparatii, impozite si taxe. De asemenea, mai exista si costurile generate de deprecierea valorii autoturismului.

Leasingul operational reprezinta o solutie eficienta si ideala pentru companiile care prefera siguranta. Daca doresti sa fii previzibil si sa iti asumi o suma fixa, fara sa pui in pericol bugetul companiei, incheie un contract de leasing operational si gestioneaza usor flota de masini de care ai nevoie.

Cele mai citite articole

Related Articles