TopGear.ro Actualitate Cum verifici istoricul mașinii de ocazie marca Renault sau Peugeot?

Cum verifici istoricul mașinii de ocazie marca Renault sau Peugeot?

de TopGear

Dacă ești în căutarea unei mașini de ocazie, fie marca Renault sau Peugeot, este oportun să efectuezi o serie de verificări pentru a afla istoricul mașinii printr-o simplă examinare a seriei de șasiu.

Un raport istoric VIN conține toate informațiile despre istoricul mașinii, informații ce te-ar putea ajuta în luarea unei decizii privind achiziția unui Renault sau Peugeot. Este bine să faci această verificare deoarece în acest fel vei face o verificare km RAR, dacă mașina din Franța a avut accidente majore sau dacă este introdusă într-o bază de date cu mașini furate. 

Cum verifici istoricul VIN al unei mașini de ocazie Renault sau Peugeot?

Există disponibile pe piață o mulțime de platforme prin intermediul cărora poți verifica întreg istoricul mașinii, dar prin intermediul aplicației oferită de Automoli ai oportunitatea să verifici VIN Renault sau Peugeot într-un mod ușor și rapid. Avantajul major îl reprezintă faptul că poți verifica inclusiv mașini din SUA, dar și din întreaga Europă și vei primi un raport detaliat, care cuprinde o serie de informații din surse oficiale precum Sistemul național de informații privind titlul vehiculului, Administrația națională pentru siguranța traficului rutier, Agenția de servicii pentru vehicule și operatori, dar și alte baze de date care conțin date despre vehicule, precum societățile de asigurări, service-uri auto. Informațiile regăsite în raport sunt țara de origine a fabricației mașinii și anul fabricației, tipul motorului, tipul de combustibil folosit, culoarea caroseriei, tranzacții de proprietate, inspecțiile tehnice periodice, dacă au fost făcute sau nu reparații și schimburi de piese, dacă autovehiculul este înscris într-o bază de date cu mașini furate, sau probleme majore, cum ar fi dacă mașina a fost deteriorată pațial sau total în urma unui accident sau o inundație, valoarea incidentului, fotografii de arhivă cu mașina franceză, numărul de kilometri, lista cu dotările tehnice, dar și analiza numărului VIN.

Este important de menționat faptul că informațiile din raport provin din registrele oficiale ale fiecărei țări și că toate rapoartele beneficiază de același număr de informații. Spre exemplu, dacă mașina in Franța nu a fost reparată în reprezentanță auto sau un service autorizat, soft-ul aplicației nu are posibilitatea să extragă datele, așadar lipsa lor îți poate oferi o privire de ansamblu despre o mașină second hand.

Te poate ajuta seria caroseriei atunci când decizi cumpărarea unei mașini de ocazie Renault sau Peugeot?

Cele mai citite articole

Răspunsul este cu siguranță da! Cu ajutorul unei serii caroserie vei putea afla istoricul mașinii Renault sau al unei mașini franceze Peugeot, istoric ce îți poate influența decizia de cumpărare

Raportul VIN al mașinii franțuzești îți va pune la dispoziție poze de arhivă cu mașina, poze pe care le poți compara cu poze ale mașinii oferite de vânzător cu starea actuală. În acest fel îți poți da seama dacă au fost schimbate sau modificate anumite dotări, piese sau alte lucruri ce pot fi verificate vizual (culoarea caroseriei, tapițeriei).

Totodată un lucru extrem de important este o verificare km RAR. Prin intermediul raportului oferit de Automoli vei afla numărul de kilometri înregistrat în momentul în care mașina a trecut prin inspecțiile tehnice periodice. Numărul mare de kilometri poate fi o reală problemă, pentru că acesta înseamnă de fapt o uzură mai ridicată a mașinii. 

Chiar dacă este achiziționată ca și o mașină de ocazie, indiferent de marcă, fie Renault sau Peugeot, aceasta trebuie să fie într-o stare excelentă pentru drum, deoarece achiziționarea ei reprezintă o investiție de durată.

Foto: Pexels

Cele mai citite articole

Related Articles