TopGear.ro Diverse Cum să creezi un spațiu relaxant la birou

Cum să creezi un spațiu relaxant la birou

de TopGear

Cum să creezi un spațiu relaxant la birou

Munca de birou vine la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje atunci când este comparată cu cea care presupune deplasarea în teren. Pe lângă confortul pe care îl poți obține te poți confrunta cu diverse situații stresante pe care nu le poți amâna sau evita. Ca să îți faci această rutină mai plăcută, ți-am pregătit câteva trucuri la care poți apela pentru a crea un spațiu relaxant. 

Pe lângă faptul că vei putea să închei programul fără dureri de cap, vei avea suficientă energie și pentru responsabilitățile personale și propriul timp liber. Ține cont că poți opta pentru aceste idei chiar dacă este vorba despre biroul de acasă sau cel din clădirea unei companii. Iată ce ar trebui să faci pentru a crea un spațiu relaxant:

Practică aromaterapia

Fiind unul dintre cele mai sensibile simțuri, mirosul este în strânsă legătură cu latura emoțională și psihică, acesta putând să influențeze rapid starea ta de spirit. Creează un spațiu relaxant cu difuzorul de arome – tot ce trebuie să faci este să alegi parfumul preferat și să te bucuri de notele pe care le emană. Pe lângă faptul că te bei putea concentra mai bine la treburile pe care trebuie să le rezolvi, te vei răsfăța și cu o atmosferă demnă de SPA. 

Decorează cu plante verzi 

Este binecunoscut faptul că plantele naturale au capacitatea de a reduce stresul oxidativ prin purificarea aerului din jur și atragerea energiilor negative. Poți opta pentru amplasarea unui ghiveci într-un colț al biroului sau pentru o vază cu flori. Cu toate acestea, dacă nu vrei să pierzi prea mult timp îngrijindu-le, este recomandat să alegi o aloe, un cactus mic sau alte plante care nu sunt pretențioase. 

Păstrează ordinea lucrurilor 

Cele mai citite articole

Probabil ți s-a întâmplat de multe ori să fie nevoie să notezi ceva în timpul unui apel, dar să nu găsești niciun pix la îndemână ori să cauți agenda printr-un munte de hârtii. Ca să eviți astfel de situații care te pot enerva sau stresa, este recomandat să păstrezi ordinea pe birou pe cât posibil sau să îți pui în apropiere obiectele pe care le folosești cel mai des. Organizatoarele pentru rechizite și bibliorafturile pot fi de mare ajutor. 

Ascultă muzica preferată 

Deși unele persoane se pot concentra chiar și atunci când este gălăgie în jur, altele au nevoie de un spațiu liniștit pentru a-și putea pune ordine în gânduri. Încearcă să asculți muzică atunci când lucrezi, fie în căști, fie pe fundal. Poți încerca fie melodiile preferate, fie colaje destinate relaxării și stimulării creativității – sunete ambientale de ploaie, păsări sau note clasice. 

Ia o pauză 

Adesea pauzele sunt subestimate, motiv pentru care foarte multe persoane evită să își întrerupă activitatea. Cu toate acestea, este recomandat să te detașezi de ceea ce faci preț de câteva minute măcar o dată pe oră. Procedând astfel vei putea să te organizezi mult mai bine și să îți concentrezi atenția asupra priorităților, fără să te consumi pentru lucrurile minore. 

Crearea unui spațiu relaxant la birou se poate realiza atât prin schimbări în ceea ce privește organizarea și estetica acestuia, cât și prin facilitarea unei atmosfere armonioase. Profită de beneficiile oferite de aromaterapie și muzică și vei putea să îți duci la îndeplinire obiectivele propuse fără stres. 

Cele mai citite articole

Related Articles