TopGear.ro Actualitate Cum să joci responsabil la cazino

Cum să joci responsabil la cazino

de TopGear

Cum să joci responsabil la cazino

Există anumite produse și anumite activități care, deși în sine nu au efecte negative, pot determine neplăceri dacă sunt consumate, utilizate în exces. În principiu, orice exces este, de altfel, nesănătos, nerecomandat, cauzând probleme celor care încalcă principiile echilibrului. Exemple pot fi foarte multe, de la activități sportive la produse din diverse arii. 

Chiar și apa, consumată mult peste valorile normale, poate determina intoxicație și chiar deces! Anumite băuturi alcoolice, precum vinul, au efecte pozitive recunoscute (nu întâmplător vinul este considerat a fi aliment), însă sunt adresate exclusiv adulților tocmai pentru că aceștia ar trebui să aibă rațiunea necesară pentru a face diferența între consum moderat și exces.

În viața de zi cu zi, avem cunoștințe suficiente pentru a acționa într-un fel sau altul, pentru a știi ce și cum ne este favorabil și ce anume ne poate face rău. Spre deosebire de medicamente, care vin cu prospecte, cele mai multe produse, servicii, acțiuni nu vin la pachet cu instrucțiuni, tocmai pentru că folosirea acestora se bazează pe bunul simț și date considerate a fi cunoscute de publicul larg. Informarea corectă și educația sunt cei mai buni aliați pentru a acționa cât mai bine în viață. 

Legislație strictă și principii etice clare

În ceea ce privește jocurile de noroc, companiile care furnizează acest tip de divertisment se supun unei legislații foarte stricte și, în plus, din motive de responsabilitate socială, acționează prudent, promovând mesaje oneste și încercând să educe publicul cu privire la jocul responsabil. 

Există principii de bază care merită urmate inclusiv pentru jocurile de păcănele online, ruletă online sau blackjack pe live casino, cu dealeri reali. Cei care respectă aceste principii au certitudinea unor experiențe sigure, departe de orice probleme.

Fără îndoială, jocurile de noroc reprezintă un subiect controversat. Imaginea industriei de cazino este pe de o parte pozitivă (distracție de calitate, contribuție la bugetul de stat, angajator important în economia locală), iar pe de altă parte negativă prin prisma cazurilor izolate cu privire la excese realizate de unii utilizatori. Practic, situațiile nedorite sunt acelea în care se acționează irațional, contrar tuturor recomandărilor cu privire la joc responsabil. Este ca și cum ai conduce o mașină cu mare viteză, după ce ai consumat cantități mari de alcool – problemele sunt iminente.

Cele mai citite articole

În schimb, dacă urmezi bunele practici și joci responsabil, experiențele ar trebui să fie exclusiv plăcute. Cei de la Grupul Kindred – cel care deține Vlad Cazino, Unibet (ambele licențiate în România) și alte branduri – au implementat în ultima perioadă o politică foarte complexă de acțiune în sprijinul jocului responsabil. Ambiția operatorului este aceea de a ajunge la zero venituri din jocuri care dăunează utilizatorilor în orice fel. 

Ce poți face, ca utilizator pasionat de jocuri de cazino online

La jocurile de noroc online, totul depinde de tine. Ai la dispoziție instrumente moderne de monitorizare și control. Nu trebuie să aștepți până când sistemul va constata că ajungi să încalci principiile jocului responsabil. Ideal este să acționezi sigur din prima clipă, tu însuți te cunoști cel mai bine și știi care sunt limitele tale de siguranță.

Se recomandă ca distracția la sloturi sau orice alte jocuri de noroc online să fie limitată, chiar ocazională, printre multe alte forme de divertisment pe internet și offline – de exemplu festivaluri de muzică. Alege să îți setezi limite clar pe care să nu le încalci niciodată. De preferat este să ai un buget lunar, bani pe care îți permiți să îi cheltuiești la astfel de jocuri – formă de divertisment și în niciun caz formă de câștig cert. Mulți specialiști recomandă ca această limită să nu depășească 5% din câștigurile lunare ale persoanei în cauză.

Alte principii de bază pentru joc responsabil:

– Dacă ai o serie în care înregistrezi multe jocuri pierdute, mai bine te oprești și te joci într-o altă zi!

– Dacă ai pierdut suma de bani alocată pe o anumită perioadă, nu risca alți bani încercând să recuperezi pierderile!

– Folosește instrumentele online care te anunță cât timp ai petrecut la cazino online într-o sesiune și pe o perioadă de timp!

– Dacă simți că lucrurile își scapă de sub control, folosește mijloacele de autoexcludere!

– În cazul în care crezi că ai nevoie de ajutor, apelează la serviciile de consiliere pentru jucători!

Cele mai citite articole

Related Articles