TopGear.ro Recomandari Cum se alegem cearșaful de pat după mărimea patului

Cum se alegem cearșaful de pat după mărimea patului

de TopGear

Cum să alegi așternutul în funcție de dimensiunea patului – câteva trucuri care te vor scuti de greșeli atunci când alegi

Dimensiunea patului pe care îl alegem depinde de mulți factori – una sau două persoane vor dormi pe el, cât spațiu avem în cameră, ce stil de mobilier ne place, ce saltele sunt confortabile, avem nevoie de spațiu pentru depozitare și multe altele, și altele…

În rândurile următoare vom încerca să vă spunem pe scurt despre cele mai obișnuite dimensiuni de pat, precum și despre caracteristicile pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când alegeți așternutul pentru ele. Folosiți informațiile pentru a naviga corect în ceea ce aveți nevoie. Dacă alegeți doar țesătura preferată, modelul frumos și culoarea potrivită, riscați să obțineți un set de cearșafuri care sunt complet sau parțial nepotrivite pentru patul dvs. Din păcate, probabil că îți vei da seama de acest lucru numai după ce le vei despacheta, le vei spăla și vei încerca să le pui pe saltea, perne și plapumi.

Dimensiuni pat standard

Dimensiunea paturilor depinde de câte persoane sunt concepute – unul sau doi, pentru copii sau adulți. Pentru a-l face mai confortabil pentru toată lumea, există dimensiuni standardizate care facilitează cumpărarea atât a saltelelor, cât și a lenjeriei de pat.

Pe de altă parte, producătorii încearcă să ofere cât mai multe opțiuni posibile, astfel încât, chiar și în același tip de pat, puteți găsi mai multe dimensiuni diferite, dintre care puteți alege în funcție de dimensiunea camerei sau de preferințele dvs. personale.

Paturi de o persoană

Cele mai citite articole

Dimensiunile pentru paturile de o persoană sunt mai multe. În primul rând, lungimea patului poate fi de 190 sau 200 cm. Standardele pentru lățime sunt, de asemenea, diferite: 80, 82, 90, 100 cm. Puteți găsi aproape orice combinație între ele.

Paturi duble

Paturile duble sunt considerate a avea peste 140 cm lățime. Standardele cele mai utilizate sunt 140, 160, 180 și 200 cm, iar lungimile sunt din nou 190 sau 200 cm, deci alegerea este cu adevărat mare. Dar depinde și în mare măsură de spațiul pe care îl ai în dormitor.

Cum se alege lenjeria de pat pentru diferite dimensiuni de paturi

Știți că pe ambalajul fiecărui set de lenjerie de pat sunt scrise dimensiunile patului pentru care sunt destinate. Cu toate acestea, la etichetare, producătorii sunt ghidați în principal de dimensiunea saltelei, astfel încât în ​​practică numai lenjeria de jos este 100% potrivită.

Atunci când alegeți, trebuie, de asemenea, să aruncați o privire bună la dimensiunea husei de plapumă și a fețelor de pernă din kit, deoarece este posibil să nu se potrivească cu ale voastre.

Sursă: https://kapere.com/

Cele mai citite articole

Related Articles